Рецепт лінивих вареників з запасом
Дуже зручно приготувати одразу багато тіста для лінивих вареників. Тоді ліниві вареники з картоплею можна щільно укласти на дощечку, що посипана борошном, і поставити у морозилку на 2-3 години.
Потім просто перекласти у поліетиленовий пакет – маєте приємний запас лінивих вареників на всяк випадок.
Ліниві вареники: рецепти приготування
Часто ліниві вареники готують з домашнім сиром. Рецепт такий самий, як з картоплею. Але можна приготувати ліниві вареник з сиром солодкі або солоні.
Подавати солоні ліниві вареники з сиром смачно з розтопленим вершковим маслом, сметаною, будь-яким овочевим салатом.
Ліниві вареники
Рецепт лінивих вареників виручить, коли потрібно нашвидкуруч приготувати поживний сніданок або другу страву на обід. Дивимось, як приготувати дуже смачні ліниві вареники з картоплею.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 180 g пшеничного борошна
- 2 tbsp цукру
- 1 яйце
- 500 g картоплі
- щіпка солі
- 1 цибуля
Кроки приготування
- Зварити картоплю, пом'яти на пюре і залишити вистудитись.
- Додати до картопляного пюре борошоно, яйце і замисити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, злегка прилипати до рук – тоді ліниві вареники будуть пухкими. Щоб вареники менше прилипали, можна руки злегка вмочати у воду.
- Із частини тіста зробимо ковбаску й нарізаємо однакові шматочки – це вже і є ліниві вареники. Проте, їм можна надати будь-яку форму за вашим смаком – круглу, видовжену, у вигляді ромбиків. Якщо з однієї сторони варенички притиснути виделкою, отримаємо рифлену поверхню.
- У каструлю з кип’ячою водою кидаємо ліниві вареники. Коли вони спливуть, варимо ще 1,5 хвилини та виймаємо друшляком. Не потрібно переварювати, інакше ліниві вареники стануть твердими й несмачними.
- Подаємо ліниві вареники з підсмаженою цибулькою. Можна також додати смачної сметанки. Насолоджуйтесь!