Зварити картоплю, пом'яти на пюре і залишити вистудитись.
Додати до картопляного пюре борошоно, яйце і замисити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, злегка прилипати до рук – тоді ліниві вареники будуть пухкими. Щоб вареники менше прилипали, можна руки злегка вмочати у воду.
Із частини тіста зробимо ковбаску й нарізаємо однакові шматочки – це вже і є ліниві вареники. Проте, їм можна надати будь-яку форму за вашим смаком – круглу, видовжену, у вигляді ромбиків. Якщо з однієї сторони варенички притиснути виделкою, отримаємо рифлену поверхню.
У каструлю з кип’ячою водою кидаємо ліниві вареники. Коли вони спливуть, варимо ще 1,5 хвилини та виймаємо друшляком. Не потрібно переварювати, інакше ліниві вареники стануть твердими й несмачними.
Подаємо ліниві вареники з підсмаженою цибулькою. Можна також додати смачної сметанки. Насолоджуйтесь!