Go Back
ліниви вареники

Ліниві вареники

Рецепт лінивих вареників виручить, коли потрібно нашвидкуруч приготувати поживний сніданок або другу страву на обід. Дивимось, як приготувати дуже смачні ліниві вареники з картоплею.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська, Українська
Підготовка: 45 хвилин
Приготування: 2 хвилин
Загальний час: 47 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 180 g пшеничного борошна
  • 2 tbsp цукру
  • 1 яйце
  • 500 g картоплі
  • щіпка солі
  • 1 цибуля

Кроки приготування

  • Зварити картоплю, пом'яти на пюре і залишити вистудитись.
    картопля почищена
  • Додати до картопляного пюре борошоно, яйце і замисити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, злегка прилипати до рук – тоді ліниві вареники будуть пухкими. Щоб вареники менше прилипали, можна руки злегка вмочати у воду.
    продукти на палюшки
  • Із частини тіста зробимо ковбаску й нарізаємо однакові шматочки – це вже і є ліниві вареники. Проте, їм можна надати будь-яку форму за вашим смаком – круглу, видовжену, у вигляді ромбиків. Якщо з однієї сторони варенички притиснути виделкою, отримаємо рифлену поверхню.
    наліплені палюшки
  • У каструлю з кип’ячою водою кидаємо ліниві вареники. Коли вони спливуть, варимо ще 1,5 хвилини та виймаємо друшляком. Не потрібно переварювати, інакше ліниві вареники стануть твердими й несмачними.
    палюшки у кастрюлі
  • Подаємо ліниві вареники з підсмаженою цибулькою. Можна також додати смачної сметанки. Насолоджуйтесь!
    палюшки
QR Code linking back to recipe