Види тіста для вареників з вишнями
Дуже еластичне тісто виходить за рецептом без яєць: борошно 350 г, олія 1 ст. л., вода 200 мл, сіль 0,5 ч. л. Після замішування таке тісто для вареників з вишнями потрібно залишити на 30 хвилин для настоювання. Є ще цікавий рецепт. Склад інгредієнтів приблизно такий самий: 300 г борошна, 250 мл окропу, 2-3 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі. Проте спосіб приготування дещо інший. Олію та сіль змішуємо з окропом, вливаємо у борошно і ложкою швидко замішуємо тісто. А далі ліпимо вареники з вишнями.
Вареники з вишнями на парі
Тісто для вареників з вишнями на пару нагадує старовинний рецепт вареників з маком. Замішуємо його на кислому молоці або кефірі. Пропорції: 300 г борошна, 250 г кефіру, 0,5 ч. л. соди, щіпка солі. З’єднуємо кефір, сіль, соду та замішуємо м’яке тісто. Варениці для вареників з вишнями на парі виробляємо з «ковбаски», оскільки тісто має бути товщиною приблизно 1 см. Відварюємо у пароварці або на звичайній марлі під кришкою.
Вареники з вишнями
Інгредієнти для рецепту
- 200 g вишень
- 400 g борошна
- 100 g цукру
- 100 mg води
- 1 яйце
- щіпка солі
Кроки приготування
- З вишні виймаємо кісточки. З консервованої вишні відціджуємо сік.
- Готуємо тісто для вареників з вишнями: збиваємо віничком воду, яйце, сіль, вливаємо у борошно та замішуємо тісто.
- Розкачуємо тісто тонким шаром та вирізаємо за допомоги чашки кружальця.
- У кожну вареничку вкладаємо декілька вишень, сиплемо цукор та щільно заліплюємо. У консервовані вишні додаємо цукор до смаку.
- Відварюємо вареники з вишнями у киплячій воді протягом 4-5 хвилин з моменту спливання.
- Виймаємо, охолоджуємо, подаємо з цукром і сметаною.