тісто на вареники

Тісто на вареники

Тісто на вареники – рецепти   

Рецепт тіста для вареників із картоплею може бути зовсім пісним: вода, борошно та сіль. Якщо замінити воду молоком, вареники будуть смачніші. 

Тісто на вареники на кефірі з содою буде більш пишним. Відповідно, будуть і ніжніші вареники.  

Заварне тісто на вареники на кип’ятку  

Тісто на вареники на кип’ятку замішують так само, як і на звичайній воді. Замість олії краще взяти вершкове масло.

Дуже еластичне тісто на вареники виходить, якщо замішувати його лише на яйцях, без води. Таке тісто на вареники можна розкатати дуже тонким шаром.

тісто на вареники

Тісто на вареники

Коли ви думаєте, як замісити тісто на вареники, орієнтуєтеся на власний смак. Радимо простий рецепт, як зробити тісто на вареники – м'яке та еластичне. Можна приготувати вареники з сиром, картоплею, капустою та вишнею або будь-якою іншою начинкою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g борошна
  • 250 ml води
  • 1 яйце
  • 2 tbsp рослинної олії
  • 1 tsp солі

Кроки приготування

  • У миску наливаємо воду, додаємо яйце та перемішуємо.
  • Солимо та додаємо олію, перемішуємо.
  • У зручній мисці або просто на столі добре просіємо борошно та зробимо невелике заглиблення по середині.
  • Виливаємо в борошно воду з яйцем. Замішуємо тісто.
  • Вимішуємо 10-12 хвилин, поки тісто на вареники не прилипатиме до рук. Накриємо вологим рушником і залишимо на 15 хвилин.
  • Розділимо тісто на вареники. Сформуємо ковбаски, розріжемо на невеликі шматочки та розкачуємо їх качалкою, попередньо посипавши поверхню борошном.
  • Смачне класичне тісто для вареників готове. Приготуємо улюблену начинку та зліпимо вареники.
Прокрутка до верху