Go Back
тісто на вареники

Тісто на вареники

Коли ви думаєте, як замісити тісто на вареники, орієнтуєтеся на власний смак. Радимо простий рецепт, як зробити тісто на вареники – м'яке та еластичне. Можна приготувати вареники з сиром, картоплею, капустою та вишнею або будь-якою іншою начинкою.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g борошна
  • 250 ml води
  • 1 яйце
  • 2 tbsp рослинної олії
  • 1 tsp солі

Кроки приготування

  • У миску наливаємо воду, додаємо яйце та перемішуємо.
  • Солимо та додаємо олію, перемішуємо.
  • У зручній мисці або просто на столі добре просіємо борошно та зробимо невелике заглиблення по середині.
  • Виливаємо в борошно воду з яйцем. Замішуємо тісто.
  • Вимішуємо 10-12 хвилин, поки тісто на вареники не прилипатиме до рук. Накриємо вологим рушником і залишимо на 15 хвилин.
  • Розділимо тісто на вареники. Сформуємо ковбаски, розріжемо на невеликі шматочки та розкачуємо їх качалкою, попередньо посипавши поверхню борошном.
  • Смачне класичне тісто для вареників готове. Приготуємо улюблену начинку та зліпимо вареники.
QR Code linking back to recipe