Голубці
Класика української кухні, всім нам добре знайома з раннього дитинства. Не скажемо, що це найшвидша у приготуванні страва, але при певному досвіді та навиках, приготування голубців не видається складним. Потрібно правильно вибрати капусту, вона не повинна мати надто грубих листів. Найкраще підійде сорт капусти з білими пласкуватими головками.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 капустина вагою 800-900 гр
- 110 g рису
- 1.5 cups води
- 300 g яловичого або яловичо-свинячого фаршу
- 1 tbsp вершкового масла
- 1 цибулина
- Сіль, перець
Соус
- 50 g томатної пасти
- 50 g сметани
- 1 tbsp борошна
- 1 cups води
- сіль, перець, щіпка цукру
Кроки приготування
- Підготувати капустяні листки: зняти верхні листки, тоді вирізати качан і акуратно розібрати головку капусти на листки. Довести до кипіння підсолену воду у великій каструлі, занурити листки всі разом чи порційно, варити протягом 5 хв. Тоді відкинути на друшляк і дати вистигнути. Зрізати з кожного литка потовщення біля основи так, щоби товщина листка була рівномірною по всій площі.
- Рис для голубців потрібно лише приварити, він має бути напівсирим.Підсолену воду довести до кипіння, вкинути туди рис, варити 10 хв. Тоді відкинути рис на друшляк і дати вистигнути.
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на маслі. Вимішати разом рис, фарш та цибулю. Посолити та поперчити.
- По черзі, викладати фарш на листок капусти зі сторони основи і туго загортати рулетиком, ретельно підгортаючи до середини краї.
- Дно великої каструлі, в якій готуватимуться голубці, вистелити капустяними листками, що залишились.
- Викласти акуратно голубці в каструлю.
- Приготувати соус: на пательні розтопити вершкове масло і обсмажити ложку муки. Тоді додати томатну пасту та сметану, влити воду і ретельно перемішати. Додати щіпку цукру, сіль, перець та готувати протягом кількох хвилин.
- Залити голубці соусом, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні чи і духовці протягом 30 хв.