blank

Рецепт шуби класичний

Салат оселедець під шубою – поради  

Щоб салат вийшов смачним, не шкодуйте майонезу, інакше оселедець під шубою вийде сухим. Майонез вибирайте за смаком, а не за ціною або калорійністю. 

Для соковитості шари салату шуба можна трішки полити олією – разом із майонезом або замість. 

Для ефектної подачі оселедця під шубою можна використовувати кулінарні форми, укладаючи інгредієнти шарами. 

Додаткові інгредієнти до салату шуба з оселедцем

Пікантного смаку надають салату шуба відварені яйця, які можна дрібно порізати або натерти на тертці. 

Щоб салат набув ніжного смаку, трішки змінить класичний рецепт оселедця під шубою. Майонез змішайте зі сметаною в пропорції 3:1 та додайте чайну ложку лимонного соку.

blank

Рецепт шуби класичний

Звичайно, дехто готує салат шуба по-новому: печінка тріски під шубою, камбала під шубою або з морквою по-корейськи, куряче філе під шубою, є салат шуба – рецепт української кухні. Пропонуємо рецепт шуби класичний – перевірений часом та прискіпливим смаком!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 картоплі
  • 2 моркви
  • 1 буряк
  • 1 філе оселедця
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 130 g майонезу
  • Сіль

Кроки приготування

  • Відварюємо заздалегідь буряк, картоплю та моркву до м'якості та охолоджуємо.
  • Яйця відварюємо круто та охолоджуємо.
  • Оселедець нарізаємо дрібними шматочками. «Крім оселедця, у салаті чудово смакує маринована скумбрія, форель, сьомга».
  • Очищену картоплю, буряк, моркву та яйця натираємо на великій тертці.
  • Яблуко очищаємо від шкірки та натираємо також на тертці.
  • Цибулю нарізаємо дрібними шматочками та заливаємо окропом на кілька хвилин. Потім воду зливаємо.
  • У тарілку для подачі викладаємо першим шаром картоплю. Змащуємо майонезом.
  • Далі почергово розподіляємо шари: оселедець, цибуля, буряк, яйця, морква, яблуко, знову буряк. Кожен шар змащуємо майонезом, формуючи акуратну форму салату.
  • Оселедець під шубою відправляємо у холодильник на 3-4 години для просочення.
  • Перед подачею салат шуба можна прикрасити маринованим зеленим горошком або кукурудзою, волоськими горіхами або тертим сиром.
Прокрутка до верху