огірки малосольні

Квашені огірки

Рецепти квашених огірків – духмяних та хрумких

Якщо маєте гарний підвал, огірки можна закривати одразу під пластикову кришку. У такому випадку, щоб квашені огірки краще зберігалися, і не утворювалася пліснява, варто додавати суху гірчицю або порізати корінь хрону з розрахунку 1 ч. л. на літрову банку. Крім того, квашені огірки не люблять йодовану сіль і тепло при зберіганні – одразу стають м’якими, адже за цих умов продовжується вже не потрібний процес бродіння.

Квашені огірки та файні страви

Коли взимку, а може й раніше, відкриєте квашені огірки, не виливайте розсіл. Відваріть капусту і залийте розсолом, як трішки охолоне, й додайте зернят гірчиці – за добу отримаєте незрівнянну капусту-пелюстку. Ну а самі квашені огірки, звичайно, є чудовим компонентом для приготування олів’є, вінегрету, розсольнику, або просто до картоплі. А яка ж м’ясна солянка по-домашньому може бути без квашених огірків!

огірки малосольні

Квашені огірки

Не у всіх є глибокий льох або підвал, закрутки інколи доводиться зберігати на балконі. Рекомендуємо один з надійних і простих рецептів квашених огірків для зберігання у квартирних умовах.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська

Інгредієнти для рецепту

  • 1,7 kg огірків
  • 1300 ml води
  • 3 суцвіття кропу
  • 4 зубчики часнику
  • 2 листка хрону
  • 4 tbsp сіль
  • 4 листя вишні, смородини, дубу (кожного)

Кроки приготування

  • Огірки замочуємо у холодній воді на 2-3 години, проте домашні не обов’язково.
  • Вимиту зелень вкладаємо у банку, зверху – огірки.
  • Насипаємо 2 ст. л. солі й заливаємо холодною джерельною або колодязною водою. Накриваємо кришкою, але щільно не закриваємо.
  • Ставимо банку у миску у прохолодне приміщення на 3 доби. В результаті бродіння розсіл витікатиме у миску.
  • Виймаємо банку з холоду, повністю виливаємо рідину. Не виймаючи огірки, ретельно промиваємо їх 3-4 рази прямо у банці.
  • Насипаємо у банку решту солі 2 ст. л., заливаємо окропом і закатуємо. Перевертаємо банку, закриваємо ковдрою до повного охолодження.
Прокрутка до верху