Рецепти квашених огірків – духмяних та хрумких
Якщо маєте гарний підвал, огірки можна закривати одразу під пластикову кришку. У такому випадку, щоб квашені огірки краще зберігалися, і не утворювалася пліснява, варто додавати суху гірчицю або порізати корінь хрону з розрахунку 1 ч. л. на літрову банку. Крім того, квашені огірки не люблять йодовану сіль і тепло при зберіганні – одразу стають м’якими, адже за цих умов продовжується вже не потрібний процес бродіння.
Квашені огірки та файні страви
Коли взимку, а може й раніше, відкриєте квашені огірки, не виливайте розсіл. Відваріть капусту і залийте розсолом, як трішки охолоне, й додайте зернят гірчиці – за добу отримаєте незрівнянну капусту-пелюстку. Ну а самі квашені огірки, звичайно, є чудовим компонентом для приготування олів’є, вінегрету, розсольнику, або просто до картоплі. А яка ж м’ясна солянка по-домашньому може бути без квашених огірків!
Квашені огірки
Інгредієнти для рецепту
- 1,7 kg огірків
- 1300 ml води
- 3 суцвіття кропу
- 4 зубчики часнику
- 2 листка хрону
- 4 tbsp сіль
- 4 листя вишні, смородини, дубу (кожного)
Кроки приготування
- Огірки замочуємо у холодній воді на 2-3 години, проте домашні не обов’язково.
- Вимиту зелень вкладаємо у банку, зверху – огірки.
- Насипаємо 2 ст. л. солі й заливаємо холодною джерельною або колодязною водою. Накриваємо кришкою, але щільно не закриваємо.
- Ставимо банку у миску у прохолодне приміщення на 3 доби. В результаті бродіння розсіл витікатиме у миску.
- Виймаємо банку з холоду, повністю виливаємо рідину. Не виймаючи огірки, ретельно промиваємо їх 3-4 рази прямо у банці.
- Насипаємо у банку решту солі 2 ст. л., заливаємо окропом і закатуємо. Перевертаємо банку, закриваємо ковдрою до повного охолодження.