Приготування тірамісу нагадує рецепт тортика з печива
На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!
Як зробити Аля Маскарпоне для тірамісу самостійно
Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.
Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт
Вважається, що тірамісу вигадали італійці, можливо, навіть ще у 17 сторіччі. Популярність смачного десерту пояснюється простим рецептом приготування десерту й вишуканим смаком. Легкий десерт за приготуванням і за назвою, що перекладається як «піднеси мене» – ніби опиняєшся у захмарних висотах!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g сиру маскарпоне
- 250 g печива савоярді
- 300 ml кави еспресо
- 6 яєць
- 1 цукор
- 3 tbsp какао
- 40 g коньяк
Кроки приготування
- Варимо каву.
- Перед розбиванням, яйця миємо гарячою водою з милом. Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Прибираємо поки білки на холод.
- Для приготування смачного десерту тірамісу у жовтки всипаємо цукор і збиваємо до білого кольору.
- У велику миску перекладаємо збиту масу, додаємо сир і рівномірно перемішуємо.
- До білків додаємо щіпку солі, пару крапель лимонного соку й збиваємо у піну.
- Далі важливий момент! До білків додаємо невеличкими порціями сир з жовтками й перемішуємо спокійними рухами зверху донизу. Майже так, як при готуванні бісквіту. Це потрібно для збереження повітря, яке утворилося при збиванні білків. Отримуємо смачний і легкий крем тірамісу.
- Кава вже захолола, наливаємо її широкий посуд, додаємо коньяк.
- Палички Савоярді занурюємо у каву приблизно на 2 секунди – цього достатньо, щоб вони не були занадто вологими.
- Викладаємо палички у форму одним шаром, зверху змащуємо кремом тірамісу. Потім викладаємо другий шар і решту крему. Ставимо у холодильник не менш як на 12-14 годин, тоді тірамісу можна буде порізати на охайні шматочки.
- Перед подачею смачний десерт тірамісу посипаємо какао або тертим шоколадом, прикрашаємо кремовими квіточками.
- На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!
- P.S. Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.