Тірамісу

Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт

Приготування тірамісу нагадує рецепт тортика з печива

На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!

Як зробити Аля Маскарпоне для тірамісу самостійно

Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.

Тірамісу

Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт

Вважається, що тірамісу вигадали італійці, можливо, навіть ще у 17 сторіччі. Популярність смачного десерту пояснюється простим рецептом приготування десерту й вишуканим смаком. Легкий десерт за приготуванням і за назвою, що перекладається як «піднеси мене» – ніби опиняєшся у захмарних висотах!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g сиру маскарпоне
  • 250 g печива савоярді
  • 300 ml кави еспресо
  • 6 яєць
  • 1 цукор
  • 3 tbsp какао
  • 40 g коньяк

Кроки приготування

  • Варимо каву.
  • Перед розбиванням, яйця миємо гарячою водою з милом. Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Прибираємо поки білки на холод.
  • Для приготування смачного десерту тірамісу у жовтки всипаємо цукор і збиваємо до білого кольору.
  • У велику миску перекладаємо збиту масу, додаємо сир і рівномірно перемішуємо.
  • До білків додаємо щіпку солі, пару крапель лимонного соку й збиваємо у піну.
  • Далі важливий момент! До білків додаємо невеличкими порціями сир з жовтками й перемішуємо спокійними рухами зверху донизу. Майже так, як при готуванні бісквіту. Це потрібно для збереження повітря, яке утворилося при збиванні білків. Отримуємо смачний і легкий крем тірамісу.
  • Кава вже захолола, наливаємо її широкий посуд, додаємо коньяк.
  • Палички Савоярді занурюємо у каву приблизно на 2 секунди – цього достатньо, щоб вони не були занадто вологими.
  • Викладаємо палички у форму одним шаром, зверху змащуємо кремом тірамісу. Потім викладаємо другий шар і решту крему. Ставимо у холодильник не менш як на 12-14 годин, тоді тірамісу можна буде порізати на охайні шматочки.
  • Перед подачею смачний десерт тірамісу посипаємо какао або тертим шоколадом, прикрашаємо кремовими квіточками.
  • На зрізі тірамісу такий красивий, а рецепт десерту – простий і досить швидкий у приготуванні. Правда ж, він нагадує наш рецепт простенького нашвидкуруч тортика з печива, яке складається будиночком, а всередині змащується кремом з домашнього сиру й вершкового масла!
  • P.S. Аля Маскарпоне для тірамісу можна зробити й самостійно: у жирні вершки додаємо яблучний або винний оцет і нагріваємо. Після того як білок згорнеться, відціджуємо сироватку – і все. Як варіант, можна просто змішати гарний жирний домашній сир з вершками або вершковим маслом.
Прокрутка до верху