Салат «Мімоза» – традиційний рецепт
Вважається, що справжній салат повинен складатися з 9-10 шарів. Проте, важливо не перестаратися з майонезом, він має доповнювати смак овочів, риби та яєць, а не перетворювати страву на кашу. Інколи готують салат виключно порціонно – дуже привабливо виглядає «Мімоза» у невеличких скляних прозорих формочках.
«Мімоза» – мінімум продуктів та часу
Сучасні варіації салату «Мімоза» – просто численні! Дехто додає шар свіжих натертих огірків або яблук, твердий сир або натерте охолоджене вершкове масло. Хтось абсолютно ігнорує картоплю й заправляє салат йогуртом. Послідовність шарів у салаті також може бути різною. Головне – це легкий і дуже смачний салат.
Салат "Мімоза"
Цей неперевершений яскравий салат, як свідчить Вікіпедія, з’явився півстоліття назад. А назва, зрозуміло, походить завдяки подібності до малесеньких квіток яскраво-жовтої мімози. Салат «Мімоза» (рецепт українською), як і олів’є, оселедець під шубою, торт «Наполеон» є неперевершеною класикою радянських часів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 яйця
- 5 картоплин
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 1 банка консервованих сардин
- 4 tbsp майонезу
- сіль
Кроки приготування
- Картоплю, моркву, яйця відварюємо.
- Картоплю й моркву натираємо на тертці.
- Відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо, але окремо.
- З консерви зливаємо рідину, сардину розминаємо виделкою.
- Цибулю нарізаємо дуже дрібно.
- Викладаємо підготовлені інгредієнти шарами – картопля, морква, риба, цибуля, білок. Кожен шар змащуємо майонезом. Можна скористатися кулінарною циліндричною формою, щоб салат мав охайну форму.
- Зверху салат «Мімоза» притрушуємо натертим жовтком, охолоджуємо 2-3 години у холодильнику. Прикрашаємо свіжою зеленню й подаємо.