мімоза

Салат “Мімоза”

Салат «Мімоза» – традиційний рецепт 

Вважається, що справжній салат повинен складатися з 9-10 шарів. Проте, важливо не перестаратися з майонезом, він має доповнювати смак овочів, риби та яєць, а не перетворювати страву на кашу. Інколи готують салат виключно порціонно – дуже привабливо виглядає «Мімоза» у невеличких скляних прозорих формочках.

«Мімоза» – мінімум продуктів та часу

Сучасні варіації салату «Мімоза» – просто численні! Дехто додає шар свіжих натертих огірків або яблук, твердий сир або натерте охолоджене вершкове масло. Хтось абсолютно ігнорує картоплю й заправляє салат йогуртом. Послідовність шарів у салаті також може бути різною. Головне – це легкий і дуже смачний салат.

мімоза

Салат "Мімоза"

Цей неперевершений яскравий салат, як свідчить Вікіпедія, з’явився півстоліття назад. А назва, зрозуміло, походить завдяки подібності до малесеньких квіток яскраво-жовтої мімози. Салат «Мімоза» (рецепт українською), як і олів’є, оселедець під шубою, торт «Наполеон» є неперевершеною класикою радянських часів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 яйця
  • 5 картоплин
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 1 банка консервованих сардин
  • 4 tbsp майонезу
  • сіль

Кроки приготування

  • Картоплю, моркву, яйця відварюємо.
  • Картоплю й моркву натираємо на тертці.
  • Відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо, але окремо.
  • З консерви зливаємо рідину, сардину розминаємо виделкою.
  • Цибулю нарізаємо дуже дрібно.
  • Викладаємо підготовлені інгредієнти шарами – картопля, морква, риба, цибуля, білок. Кожен шар змащуємо майонезом. Можна скористатися кулінарною циліндричною формою, щоб салат мав охайну форму.
  • Зверху салат «Мімоза» притрушуємо натертим жовтком, охолоджуємо 2-3 години у холодильнику. Прикрашаємо свіжою зеленню й подаємо.
Прокрутка до верху