бламанже

Вишуканий десерт бламанже

Французьке желе з рисовим борошном

Цей рецепт французького желе – один зі старовинних. Потрібно в 0,5 л молока розвести 60-80 г рисового борошна. Далі змішати 0,5 л молока з 0,5 л вершків та закип’ятити, додати 1 склянку товчених горіхів (волоські, фундук, мигдаль), цукор, прянощі, цедру лимона та, продовжуючи безперервно помішувати, влити молоко з рисовим борошном. Варити на маленькому вогні до загустіння.

Сучасні рецепти десертів в домашніх умовах більш пристосовані до сьогодення – швидкий десерт бламанже готують з крохмалем, желатином, іншими компонентами. Урізноманітнити вершковий смак французького желе можна за допомоги ароматизаторів, какао, кави, прянощів. Ну а перетирати у чавунній ступці мигдаль сьогодні мало кому сподобається.

бламанже

Вишуканий десерт бламанже

Точно невідомо, коли у Європі з’явився мигдаль, рис, східні прянощі. Найстаріші рецепти французького желе були вже відомі у 12 столітті. Спитаєте, до чого тут мигдаль? Все просто: розтовчений необсмажений мигдаль змішували з водою й отримували мигдальне молоко. Щось ніби сучасного соєвого молока або протеїнових напоїв. З мигдального молока та рисового борошна й готували французьке желе бламанже – простий десерт.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 хвилина
Загальний час: 26 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g мигдалю
  • 0,5 l води
  • 100 g цукрової пудри
  • 15 g желатину

Кроки приготування

  • Мигдаль заливаємо окропом на декілька хвилин, очищаємо.
  • Мигдаль подрібнюємо у блендері, підливаючи потрошку воду.
  • Мигдальне молоко виливаємо у каструльку й доводимо до кипіння, охолоджуємо.
  • Желатин для желе заливаємо невеликою кількістю води.
  • Холодне мигдальне молоко проціджуємо через декілька шарів марлі або щільну тканину.
  • Ставимо відціджене молоко на вогонь, додаємо розбухлий желатин, варимо до розчинення, але не кип’ятимо.
  • Додаємо цукрову пудру, розмішуємо. Охолоджуємо.
  • Вершки збиваємо у піну й викладаємо у мигдальне молоко, перемішуємо.
  • Викладаємо у формочки – й на холод.
Прокрутка до верху