Як ще можна приготувати молочне желе
Швидкий десерт з двох шарів желе можна приготувати дуже просто. Для цього готуємо молочне желе, як описано вище, але залишаємо 1 ст. л. желатину. Беремо 200 г будь-якого варення – з вишні або полуниць, додаємо 2 ст. л. цукру й 2 ст. л. води й кип’ятимо. Отриману масу перетираємо крізь сито та до отриманого соусу додаємо 1 ст. л. желатину.
У формочки заливаємо ягідне желе й відправляємо у морозильну камеру на 5-10 хвилин. Потім виймаємо формочки й зверху заливаємо молочне желе, ставимо у холодильник. Після повного охолодження формочки з желе швидко занурюємо у гарячу воду, перевертаємо – упс! і отримуємо чудове молочне желе з двох шарів. Лишається тільки прикрасити смачний десерт!
«Файні рецепти» переконані, що у кожної господині є власний фірмовий рецепт десерту, і навіть не один. Поділіться з нами!
Молочне желе: швидкий десерт за 5 хвилин
Інгредієнти для рецепту
- 500 g молока
- 30 g желатину
- 4 tbsp цукру
- 100 ml кип'яченої води
- паличка кориці
Кроки приготування
- Желатин заливаємо кип’яченою водою для набухання на 30 хвилин.
- Вливаємо молоко у каструльку, додаємо цукор і корицю, доводимо майже до кипіння, але кип’ятити не потрібно, інакше потім проявиться присмак желатину. Молоко потрібно брати виключно жирне, знежирене молоко надасть молочному желе негарного сірого відтінку.
- Через 15-20 хвилин паличку кориці виймаємо з молока.
- У тепле молоко додаємо набухлий желатин, обережно перемішуємо до однорідного стану.
- Розливаємо молочне желе у гарні формочки й охолоджуємо у холодильнику.
- Прикрашаємо свіжими або замороженими фруктами, ягодами, духмяним листком свіжої м’яти.