Молочне желе

Молочне желе: швидкий десерт за 5 хвилин

Як ще можна приготувати молочне желе

Швидкий десерт з двох шарів желе можна приготувати дуже просто. Для цього готуємо молочне желе, як описано вище, але залишаємо 1 ст. л. желатину. Беремо 200 г будь-якого варення – з вишні або полуниць, додаємо 2 ст. л. цукру й 2 ст. л. води й кип’ятимо. Отриману масу перетираємо крізь сито та до отриманого соусу додаємо 1 ст. л. желатину.

У формочки заливаємо ягідне желе й відправляємо у морозильну камеру на 5-10 хвилин. Потім виймаємо формочки й зверху заливаємо молочне желе, ставимо у холодильник. Після повного охолодження формочки з желе швидко занурюємо у гарячу воду, перевертаємо – упс! і отримуємо чудове молочне желе з двох шарів. Лишається тільки прикрасити смачний десерт!

«Файні рецепти» переконані, що у кожної господині є власний фірмовий рецепт десерту, і навіть не один. Поділіться з нами!

Молочне желе

Молочне желе: швидкий десерт за 5 хвилин

Для приготування молочного желе потрібно лише молоко, желатин, цукор і будь-які добавки у вигляді пікантних спецій. А ще можна використовувати каву й шоколад, фруктові соки, какао або фрукти. Молочне желе – це дуже легкий смачний десерт, для якого потрібно мінімум часу, сил і продуктів. Приготуємо молочне желе за базовим рецептом, який ви завжди зможете урізноманітнити улюбленими додатковими компонентами.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 55 хвилин
Приготування: 7 хвилин
Загальний час: 1 година 2 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g молока
  • 30 g желатину
  • 4 tbsp цукру
  • 100 ml кип'яченої води
  • паличка кориці

Кроки приготування

  • Желатин заливаємо кип’яченою водою для набухання на 30 хвилин.
  • Вливаємо молоко у каструльку, додаємо цукор і корицю, доводимо майже до кипіння, але кип’ятити не потрібно, інакше потім проявиться присмак желатину. Молоко потрібно брати виключно жирне, знежирене молоко надасть молочному желе негарного сірого відтінку.
  • Через 15-20 хвилин паличку кориці виймаємо з молока.
  • У тепле молоко додаємо набухлий желатин, обережно перемішуємо до однорідного стану.
  • Розливаємо молочне желе у гарні формочки й охолоджуємо у холодильнику.
  • Прикрашаємо свіжими або замороженими фруктами, ягодами, духмяним листком свіжої м’яти.
Прокрутка до верху