Клафуті

Пиріг клафуті з вишнею

Клафуті: деякі секрети

Клафуті можна готувати цілий рік – зі свіжими вишнями й замороженими. У класичному десерті вишні повинні бути з кісточками, які надають випічці аромату мигдалю.

Для більш насиченого смаку клафуті краще залити вишні коньяком або карамелізувати на сковорідці з цукром. Щоб надати клафуті приємного аромату і трохи перебити запах яєць, використовують мускатний горіх, корицю.

Такий простий і смачний пиріг можна приготувати й з іншими фруктами. Напевно, кожна господиня має у запасі не один рецепт десертів в домашніх умовах швидкої випічки з яблуками, сливами, абрикосами. Але, як стверджують ортодокси-кулінари, якщо клафуті – то тільки з вишнею, а все інше – то вже флоньярда.

Клафуті

Пиріг клафуті з вишнею

Походження у легкого десерту клафуті французьке. Проте, без сумнівів, кожна кухня може похвалитися схожими простими рецептами десертів. Саме тому клафуті дещо нагадує шарлотку. Головна особливість клафуті – швидкість+простота. Продукти для приготування завжди є на кожній кухні, а часу для приготування потрібно менше, ніж на випікання.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g борошна
  • 400 ml молока
  • 4 яйця
  • 200 g цукру
  • 500 g вишень
  • 1 лимон
  • 20 g вершкового масла
  • 2 mg ванілі

Кроки приготування

  • У глибокому посуді змішуємо яйця з цукром, трішки збиваємо.
  • Додаємо ваніль і просіяне борошно. Збиваємо до стану густої сметани.
  • Тоненькою цівкою вливаємо молоко у суміш і продовжуємо збивати.
  • Натираємо на тертці лимон у миску з вишнями.
  • Приготуємо глибоку форму для випікання клафуті, змащуємо її вершковим маслом, а зверху рівномірно присипаємо борошном, тобто робимо «французьку сорочку».
  • Виливаємо зайву рідину від вишеньок з лимоном і викладаємо на форму, розподіляючи рівномірним шаром.
  • Виливаємо наше рідке тісто у форму поверх вишень.
  • Відправляємо клафуті у попередньо розігріту духовку 180-190°С на 50 хвилин.
  • Перевірити готовність потрібно дерев’яною зубочисткою.
  • Прикрашаємо клафуті цукровою пудрою.
Прокрутка до верху