У глибокому посуді змішуємо яйця з цукром, трішки збиваємо.
Додаємо ваніль і просіяне борошно. Збиваємо до стану густої сметани.
Тоненькою цівкою вливаємо молоко у суміш і продовжуємо збивати.
Натираємо на тертці лимон у миску з вишнями.
Приготуємо глибоку форму для випікання клафуті, змащуємо її вершковим маслом, а зверху рівномірно присипаємо борошном, тобто робимо «французьку сорочку».
Виливаємо зайву рідину від вишеньок з лимоном і викладаємо на форму, розподіляючи рівномірним шаром.
Виливаємо наше рідке тісто у форму поверх вишень.
Відправляємо клафуті у попередньо розігріту духовку 180-190°С на 50 хвилин.
Перевірити готовність потрібно дерев’яною зубочисткою.
Прикрашаємо клафуті цукровою пудрою.