Грибна та рибна солянка
Грибні солянки виходять смачними з будь-якими грибами – свіжими, солоними, сушеними. Рибна солянка – звичайно, на рибному бульйоні із додаванням вишуканих сортів риби. А ще спробуйте до вже приготовленої солянки додати оливки і шматочок лимона.
Розсольник VS солянка
Дійсно, рецепт солянки багато в чому подібний до розсольнику. Але розсольник можна приготувати навіть дієтичним, а от зі збірною солянкою так не вийде. Адже – це смачна, дуже навариста перша страва, після якої, мабуть, ні десертів, ні другої страви й навіть компоту не захочеться.
М’ясна солянка по-домашньому
Є думка, що солянку колись готували у селах гуртом, і кожен приносив до загального казана те, що мав. От і виходила збірна солянка, яку інколи так і називали «селянка».
Print
Pin
Rate
Ingredients
- 200 g свинини
- 200 g телятини
- 200 g шинки
- 3 qt сосисок чи сардельок
- 100 g копченого бекону
- 2 морквини
- 4 квашені огірки
- 3 цибулини
- 1 tbsp сметани
- 3 tbsp сметани з зеленню
- чорний перець і лавровий листок
Instructions
- Варимо дуже наваристий бульйон. Найкраще – свині реберця, теляча грудинка.
- Після закипання м’яса знімаємо піну, додаємо моркву й одну цибулю. На маленькому вогні варимо не менше 1,5-2 години.
- А тим часом, бекон нарізаємо невеличкими кубиками й злегка обсмажуємо.
- Підсмажені шматочки виймаємо, а у той жир, що натопився додаємо дрібно порізану цибулю.
- Коли цибуля стане золотистого кольору, вкладаємо у сковорідку дрібно порізані квашені огірки, та обсмажуємо ще 5-6 хвилин.
- На останок до цієї засмажки додаємо томатну пасту, 200 г бульйону й тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
- З готового бульйону виймаємо кістки, зрізане м'ясо нарізаємо шматочками.
- Шинку й сосиски нарізаємо також кубиками.
- Вкладаємо у м’ясний бульйон всі порізані компоненти, засмажку, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 10. Перчимо, додаємо лавровий листок, даємо настоятися. Не варто солянку солити й додавати спеції, щоб не зіпсувати аромат копчених інгредієнтів.
- Подаємо зі сметаною, зеленню, свіжою цибулькою.