М’ясна солянка по-домашньому

Грибна та рибна солянка

Грибні солянки виходять смачними з будь-якими грибами – свіжими, солоними, сушеними. Рибна солянка – звичайно, на рибному бульйоні із додаванням вишуканих сортів риби. А ще спробуйте до вже приготовленої солянки додати оливки і шматочок лимона.

Розсольник VS солянка

Дійсно, рецепт солянки багато в чому подібний до розсольнику. Але розсольник можна приготувати навіть дієтичним, а от зі збірною солянкою так не вийде. Адже – це смачна, дуже навариста перша страва, після якої, мабуть, ні десертів, ні другої страви й навіть компоту не захочеться.

солянка - рецепт

М’ясна солянка по-домашньому

Є думка, що солянку колись готували у селах гуртом, і кожен приносив до загального казана те, що мав. От і виходила збірна солянка, яку інколи так і називали «селянка».
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Prep Time: 10 Хвилинаs
Cook Time: 2 hours
Total Time: 2 hours 10 Хвилинаs

Ingredients

  • 200 g свинини
  • 200 g телятини
  • 200 g шинки
  • 3 qt сосисок чи сардельок
  • 100 g копченого бекону
  • 2 морквини
  • 4 квашені огірки
  • 3 цибулини
  • 1 tbsp сметани
  • 3 tbsp сметани з зеленню
  • чорний перець і лавровий листок

Instructions

  • Варимо дуже наваристий бульйон. Найкраще – свині реберця, теляча грудинка.
  • Після закипання м’яса знімаємо піну, додаємо моркву й одну цибулю. На маленькому вогні варимо не менше 1,5-2 години.
  • А тим часом, бекон нарізаємо невеличкими кубиками й злегка обсмажуємо.
  • Підсмажені шматочки виймаємо, а у той жир, що натопився додаємо дрібно порізану цибулю.
  • Коли цибуля стане золотистого кольору, вкладаємо у сковорідку дрібно порізані квашені огірки, та обсмажуємо ще 5-6 хвилин.
  • На останок до цієї засмажки додаємо томатну пасту, 200 г бульйону й тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
  • З готового бульйону виймаємо кістки, зрізане м'ясо нарізаємо шматочками.
  • Шинку й сосиски нарізаємо також кубиками.
  • Вкладаємо у м’ясний бульйон всі порізані компоненти, засмажку, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 10. Перчимо, додаємо лавровий листок, даємо настоятися. Не варто солянку солити й додавати спеції, щоб не зіпсувати аромат копчених інгредієнтів.
  • Подаємо зі сметаною, зеленню, свіжою цибулькою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Оцінка рецепту




Прокрутка до верху