Узвар – рецепт смачного та корисного різдвяного напою
Давайте навчимося готувати справжній смачний різдвяний узвар! Адже узвар із сухофруктів разом із пшеничною кутею – дві найголовніші страви різдвяного столу.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 3 l води
- 250 g сухофруктів
- Цукор або мед
Кроки приготування
- Сухофрукти промиємо проточною водою в друшляку, помістимо в емальовану каструлю і заллємо хорошою чистою водою на 2-3 години, а можна й на ніч. Сухофрукти можуть бути будь-якими. Що багатше їхнє різноманіття, то смачніший узвар: сушені яблука, груші, вишні, горобина, чорниця, шипшина додадуть до загального букета певні нотки.
- Настоявшись, сушені фрукти та ягоди легше віддають власний смак і аромат, і чудовий компот вийде без тривалого кип’ятіння.
- Тепер поставимо каструлю з узваром на помірний вогонь та доводимо до кипіння. Нехай узвар потихеньку кипить 4-5 хвилин на маленькому вогнику.
- Цукор покладемо наприкінці приготування. А можна скористатися рецептом узвару взагалі без цукру.
- Є й рецепт узвару з медом – він значно корисніший. Лише мед додавати потрібно не в киплячий узвар, а в готовий теплий компот за 40-50°С, щоб зберегти всі властивості меду. Щасливого вам Різдва!
Узвар – рецепти правильного приготування
Цей смачний і корисний напій недарма називається узвар – від слова заварювати.
Щоб зберегти максимум вітамінів у сушених фруктах і ягодах, на основі яких готують різдвяний узвар, раніше їх часто не кип’ятили, як у компоті, а заварювали окропом і настоювали, як чай.
Узвар – рецепт чудового напою
Ароматний, вітамінний узвар за нашим рецептом, приємний на смак, подобається і діткам, і дорослим.
Чудовий узвар влітку втамовує спрагу краще за будь-який лимонад або мінеральну воду, а взимку заряджає організм вітамінами.