Галушки

Картопляні галушки

Полтавські галушки під пікантною засмажкою

Приготувати галушки досить нескладно, а подати їх до столу можна по-різному. Наприклад, полтавські галушки замішують на кефірі, відварюють у воді або готують галушки на парі. А далі все найцікавіше тільки починається – потрібно приготувати оригінальну засмажку з підчеревини, вареної курки, цибулі, моркви, бульйону й сметани. Галушки з Полтави – дуже апетитний та поживний наїдок!

Універсальні галушки – на перше, друге й десерт

Суп з галушками можна приготувати на перше. Галушки в суп можна зробити з картоплею або з тіста борошно+яйце. А на друге – картопляні галушки з будь-якою начинкою: м’ясом, тушкованою капустою, підсмаженою шинкою з цибулькою. Досить оригінальна страва, смачніше, ніж просто варена картопля з цибулею та м’ясом. А на десерт солодкі галушки з борошна можна подати зі сметаною, фруктами, ягодами.

Галушки

Картопляні галушки

Галушки – давня українська страва, мабуть, старіша, ніж червоний борщ. Є рецепти галушок з борошна й картоплі, солоні й солодкі, на воді й на кефірі, з капустою та м’ясом, різноманітної форми, ліниві й галушки звичайні. Рецепт галушок по-закарпатськи надзвичайно простий та легкий. Насолоджуйтесь!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 100 g борошна
  • 1 яйце
  • 50 g вершкового масла
  • 400 g картоплі
  • 2 цибулини
  • 3 tbsp олії
  • сіль, перець, зелень

Кроки приготування

  • Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.
  • Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.
  • Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.
  • Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.
  • У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.
  • Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.
  • Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.
  • Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо. Смачного!
Прокрутка до верху