Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.
Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.
Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.
Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.
У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.
Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.
Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.
Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо.
Смачного!