Крок 1
Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.
Крок 2
Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.
Крок 3
Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.
Крок 4
Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.
Крок 5
Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.
Крок 6
Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.
Крок 7
Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.
Крок 8
Нехай наш пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.