Хек по-галісійськи

Хек у духовці
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування20 хвЗагальний час40 хв

Коли будете купувати рибу хек, щоб приготувати запечений хек в духовці, згадайте, що це є та сама мерлуза з гарною витонченою назвою. Ловлять її на північно-західному атлантичному узбережжі Іспанії, тож і рецептів приготування хека – як запекти рибу хек в духовці або хек в томатному соусі, у тамтешніх господинь, мабуть, так само, як у нас українського борщу. Тож приготуємо екзотичну мерлузу або хек по-галісійськи, як вам більше сподобається. Хек запечений з картоплею в духовці матиме ніжний та приголомшливий смак. Швидше записуйте рецепт та готуйте із задоволенням.

 500 гр хеку
 6 картоплин
 1 цибуля
 4 ст. л. Олія оливкова
 0,50 шт Лимон
 Часник, паприка, лавровий лист, чорний перець, сіль
 Петрушка, кріп
1

Крок 1
Відокремлюємо з хека філе, ріжемо на шматочки, солимо, сприскуємо лимонним соком.

2

Крок 2
Обсмажуємо в олії подрібнену цибулю й зубчик часнику.

3

Крок 3
Картоплю для приготування хека, запеченого в духовці, нарізаємо круглими пластинками 1-1,5 см і трохи обсмажуємо разом з цибулею.

4

Крок 4
Додаємо води так, щоб вся картопля була покрита, солимо, кладемо лавровий лист і тушкуємо 15 хвилин.

5

Крок 5
Перекладаємо овочі у форму для запікання, приправляємо чорним перцем, зверху викладаємо рибу. Ставимо у духовку 180 °С на 15 хвилин.

6

Крок 6
Поки хек запечений в духовці з овочами, потихеньку готується, приготуємо оригінальну приправу. У сковорідку з олією покладемо нарізаний зубок часнику й на маленькому вогні будемо його томити. Далі додаємо паприку й розмішуємо.

7

Крок 7
Філе хека, запечене в духовці, виймаємо, гарно розкладаємо з картоплею й поливаємо гарячою приправою з паприкою.

8

Крок 8
Запечена риба з картоплею готова! Прикрашаємо петрушкою, кропом, подаємо й не хвилюємося, що приготувати під час посту.

Хек - рецепт смачної страви

Ви дізналися про те, як приготувати рибу хек в духовці так, щоб його ніжний смак ще надовго запам'ятався. Також можна приготувати інші страви з хека: рибні котлети, салат, смажений хек у клярі, тушена капуста з хеком та багато інших.

Хек з овочами в духовці

Звісно, риба, запечена в духовці з картоплею - смачно. Та все ж, можна доповнити та урізноманітнити будь-яку страву задля насиченого смаку. Приготуйте хек з овочами у такий спосіб: наріжте одну цибулину на дрібні кубики та натріть одну морквину. Викладіть овочі у форму для випікання, поливши зверху олією. Почистьте 1-2 хека та наріжте на великі шматочки. Викладіть його на овочеві подушки, посоліть, почерчіть, зробіть зверху сіточку з майонезу або сметани та посипте сиром. Випікате при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. 

Інгредієнти

 500 гр хеку
 6 картоплин
 1 цибуля
 4 ст. л. Олія оливкова
 0,50 шт Лимон
 Часник, паприка, лавровий лист, чорний перець, сіль
 Петрушка, кріп

Кроки рецепта

1

Крок 1
Відокремлюємо з хека філе, ріжемо на шматочки, солимо, сприскуємо лимонним соком.

2

Крок 2
Обсмажуємо в олії подрібнену цибулю й зубчик часнику.

3

Крок 3
Картоплю для приготування хека, запеченого в духовці, нарізаємо круглими пластинками 1-1,5 см і трохи обсмажуємо разом з цибулею.

4

Крок 4
Додаємо води так, щоб вся картопля була покрита, солимо, кладемо лавровий лист і тушкуємо 15 хвилин.

5

Крок 5
Перекладаємо овочі у форму для запікання, приправляємо чорним перцем, зверху викладаємо рибу. Ставимо у духовку 180 °С на 15 хвилин.

6

Крок 6
Поки хек запечений в духовці з овочами, потихеньку готується, приготуємо оригінальну приправу. У сковорідку з олією покладемо нарізаний зубок часнику й на маленькому вогні будемо його томити. Далі додаємо паприку й розмішуємо.

7

Крок 7
Філе хека, запечене в духовці, виймаємо, гарно розкладаємо з картоплею й поливаємо гарячою приправою з паприкою.

8

Крок 8
Запечена риба з картоплею готова! Прикрашаємо петрушкою, кропом, подаємо й не хвилюємося, що приготувати під час посту.

Хек по-галісійськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору