Go Back
Хек у духовці

Хек по-галісійськи

Коли будете купувати рибу хек, щоб приготувати запечений хек в духовці, згадайте, що це є та сама мерлуза з гарною витонченою назвою. Ловлять її на північно-західному атлантичному узбережжі Іспанії, тож і рецептів приготування хека – як запекти рибу хек в духовці або хек в томатному соусі, у тамтешніх господинь, мабуть, так само, як у нас українського борщу. Тож приготуємо екзотичну мерлузу або хек по-галісійськи, як вам більше сподобається. Хек запечений з картоплею в духовці матиме ніжний та приголомшливий смак. Швидше записуйте рецепт та готуйте із задоволенням.
5 з 1 оцінки
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Ключове слово: риба, хек, хек по гілісійськи
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g хеку
  • 6 картоплин
  • 1 цибуля
  • 4 tbsp Олія оливкова
  • 0,5 qt Лимон
  • Часник, паприка, лавровий лист, чорний перець, сіль
  • Петрушка, кріп

Кроки приготування

  • Крок 1 Відокремлюємо з хека філе, ріжемо на шматочки, солимо, сприскуємо лимонним соком.
  • Крок 2 Обсмажуємо в олії подрібнену цибулю й зубчик часнику.
  • Крок 3 Картоплю для приготування хека, запеченого в духовці, нарізаємо круглими пластинками 1-1,5 см і трохи обсмажуємо разом з цибулею.
  • Крок 4 Додаємо води так, щоб вся картопля була покрита, солимо, кладемо лавровий лист і тушкуємо 15 хвилин.
  • Крок 5 Перекладаємо овочі у форму для запікання, приправляємо чорним перцем, зверху викладаємо рибу. Ставимо у духовку 180 °С на 15 хвилин.
  • Крок 6 Поки хек запечений в духовці з овочами, потихеньку готується, приготуємо оригінальну приправу. У сковорідку з олією покладемо нарізаний зубок часнику й на маленькому вогні будемо його томити. Далі додаємо паприку й розмішуємо.
  • Крок 7 Філе хека, запечене в духовці, виймаємо, гарно розкладаємо з картоплею й поливаємо гарячою приправою з паприкою.
  • Крок 8 Запечена риба з картоплею готова! Прикрашаємо петрушкою, кропом, подаємо й не хвилюємося, що приготувати під час посту.
QR Code linking back to recipe