Пісний плов з овочами

Рис з овочами
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 30 хв

Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті плову на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний рис у рецепті плову замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.

 Рис
 2 морквини
 1 цибулина
 1 помідор
 400 гр шампіньйонів
 4 ст. л. олії
 петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист
1

У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.

2

Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.

3

Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.

4

Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.

5

Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.

6

Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.

7

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Пісний плов – рецепт з квашеною капустою та чорносливом

Можете не хвилюватися, що приготувати під час посту. Неймовірно соковитий, ароматний пісний плов – рецепт з квашеною капустою й чорносливом прикрасить ваш пісний стіл! Є рецепт плову, як приготувати й зі свіжою капустою, але з квашеною набагато смачніше.

Пісний плов – рецепт з гарбузом

Так само, як гарбузову кашу з пшона, можна приготувати пісний плов з гарбузом. Порізані гарбуз і яблуко слід зварити у молоці та з’єднати з майже готовим рисом. Наприкінці присмачити медом, цукром, вершковим маслом, додати скибку лимона, трішки ванілі – за таким рецептом плов з гарбузом виходить ще ніжнішим, ніж з пшона.

Пісний плов – рецепт фруктовий

У майже готову рисову кашу додайте розпарений чорнослив, фініки, горіхі, родзинки, курагу, мед, цукати – що найбільше до вподоби. Маєте чудовий рецепт плову на десерт або оригінальну страву на друге чи сніданок.

Смачного!

Інгредієнти

 Рис
 2 морквини
 1 цибулина
 1 помідор
 400 гр шампіньйонів
 4 ст. л. олії
 петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист

Кроки рецепта

1

У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.

2

Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.

3

Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.

4

Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.

5

Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.

6

Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.

7

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Пісний плов з овочами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору