Закрутки

Борщова заправка

Смачний борщ можна зварити взимку швидко і легко, якщо восени приготувати борщову заправку. Борщова заправка – дуже потрібна консервація на зиму для всіх файних господинь. Наш рецепт класичної заправки для борщу включає знайомі всім інгредієнти: буряк, морква, помідори, цибуля. Заправка виходить смачною, яскравою та зберігає більшу частину корисних речовин, якими славиться червоний буряк. Завдяки цій заправці ароматний, наваристий борщ можна зварити за 25 хвилин. Тож, взимку часу на приготування борщу дбайливим господиням знадобиться менше. Борщова заправка на зиму – це ідеальний спосіб зберегти поживність, вітаміни, смак, аромат літніх овочів.

гарбузова ікра

Гарбузова ікра на зиму

Один з головних персонажів осіннього сезону – гарбуз. Найпопулярніший овоч славиться корисністю, поживністю і легкістю в приготуванні. Оскільки гарбуз може зберігатися довгий час, ви точно встигнете скуштувати різноманітні варіації гарбузових страв. Кращі рецепти з яскравим овочем читайте в кулінарній добірці Файних рецептів.

blank

Салат з баклажанів

Салат з баклажанів – смачна закрутка на зиму з пікантним смаком. Він чудово доповнить основну страву та додасть аромату.

blank

Полуничне варення

Полуницю використовують не тільки для компоту чи створення різноманітної випічки, але й для домашньої закрутки. Полуничне варення вважається одним з найсолодших видів домашнього варення, якому віддають перевагу більшість господинь та дітей. Його смак просто неперевершений, а насиченість та густота заслуговують особливої похвали. Полуниця у цьому сиропі вважається як спеціальний мармелад.

квашена капуста

Квашена капуста

Все, що вам потрібно, або смачна квашена капуста з явилась на вашому столі – білокачанна капуста, сіль, великий посуд та кілька днів. Дуже смачно квасити капусту відразу з морквою чи кмином. Немає необхідності квасити капусту у великих кількостях на всю зиму, з часом вона втрачає хрумкість і стає надто кислою, та й зі зберіганням більше клопоту.

банка варення з гарбуза і гарбузи

Варення з гарбуза і кураги

У вересні почався сезон гарбуза. Не проґавте нагоди приготувати на зиму смачне і дуже корисне варення з гарбуза і кураги. Ось суперовий і простий рецепт.

Аджика

Аджика з помідорів і перцю

Існує безліч рецептів приготування аджики з помідорів: з делікатним м’яким смаком чи дуже-дуже пекучої, з додаванням червоного перцю, паприки, часнику, тощо. Як і червоний борщ, рецепт у кожної господині власний, перевірений роками, до смаку своїм домашнім. А ми рекомендуємо приготувати аджику з перцю на зиму за класичним рецептом з вишуканим пікантним смаком.

Догори