Як приготувати мариновану капусту

blank

Маринована капуста – чудова закуска, а також смачний інгредієнт для різноманітних салатів і бутербродів. Щоправда, не завжди є час, щоб приготувати квашену або мариновану капусту. У такому разі, допоможуть кілька цікавих рецептів швидкого приготування маринованої капусти.

Швидка маринована капуста з морквою

Нашаткуйте капусту. Моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Складіть у глибоку миску і перемішайте, але не мніть. У каструлю налийте воду, посоліть. Після закипання додайте олію, оцет та цукор.   

Охолодженим маринадом залийте капусту, накрийте тарілкою і притисніть пресом, наприклад банкою з водою. Залиште маринуватися за кімнатної температури. Куштувати мариновану капусту можна вже за 3-4 години.  

Для салату потрібно: 1 кг капусти, 1-2 моркви, 4 зубчики часнику, 0,5 л води,     1 ст. л. солі, 50 мл олії, 50 мл оцту, 4 ст. л. цукру. 

blank

Яскрава маринована капуста з буряком Пелюстка 

Капусту поріжте великими шматочками, буряк – соломкою. Часник розріжте на половинки. Покладіть усе шарами разом із горошинами перцю та лавровим листом у глибоку миску. 

У каструлю налийте воду і розчиніть там сіль із цукром. Додайте оцет і олію. Доведіть до кипіння на середньому вогні.

Залийте капусту гарячим маринадом. Зверху накрийте тарілкою і притисніть пресом. Нехай прохолоне, а потім поставте в холодильник. Їсти такий салат можна через день. 

Інгредієнти для маринованої капусти Пелюстка: 2 кг капусти, 1 буряк, 10 зубчиків часнику, 10 горошин чорного перцю, 5 лаврових листків, 1 л води,     2 ст. л. солі, 150 г цукру, 150 мл оцту, 100 мл рослинної олії.

Додайте гостроти – маринована капуста з гірчицею 

Капусту нашаткуйте, цибулю наріжте кільцями, моркву натріть. Змішайте всі овочі в глибокій мисці. Для маринаду налийте у каструльку олію та оцет, посоліть, додайте цукор і гірчицю. Після закипання варіть ще 5 хвилин.

Залийте овочі гарячим маринадом. Перемішайте, прикрийте кришкою і залиште на 2 години за кімнатної температури. Перекладіть капусту в банку та залиште в холодильнику. Через 2-3 дні можна пробувати. 

Для приготування знадобиться: 3 кг капусти, 3 цибулини, 3 моркви, 250 мл олії, 200 мл оцту, 1,5 столової ложки солі, 160 г цукру, 1 ст. л. гірчиці.

Пікантна маринована капуста з медом і журавлиною 

Приготуйте інгредієнти: 2 кг капусти, 2 моркви, 350 г журавлини, 1 л води, 50 г солі, 100 мл яблучного оцту, 100 г меду.

Капусту нашаткуйте, моркву натріть. Овочі разом із журавлиною складіть у глибоку миску та перемішайте. У киплячу воду додайте сіль, оцет і мед. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню для охолодження. 

Залийте капусту, моркву і журавлину маринадом. Зверху притисніть тарілкою і поставте невеликий вантаж. Залиште на добу за кімнатної температури та смакуйте на здоров’я!  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору