Салати

Салат з баклажанів

Салат з баклажанів – смачна закрутка на зиму з пікантним смаком. Він чудово доповнить основну страву та додасть аромату.

blank

Фруктовий салат зі шпинатом

В Європі та Америці шпинат вважають їжею чемпіонів. Ці ніжні листочки й самі по собі чемпіони: по вмісту рослинного білка з ними не може зрівнятися жоден інший овоч. А ще в шпинаті багато заліза, яке, як відомо, підвищує рівень гемоглобіну в крові.

blank

Салат з помідорів

Для цього простого і сезонного салату ми пропонуємо вибрати помідори різних сортів, кольорів і розміру. Таке поєднання додасть мальовничості і ви дійсно оціните комбінацію різних помідорових смаків та текстур.

blank

Табуле

Табуле – класична страва ліванської кухні. Цей холодний салат, в якому поєднані освіжаючий смак м’яти з овочами і булгуром, доповнені легкою кислинкою лимона, ідеально смакуватиме в жарку пору. Готується просто і швидко, але потрібно передбачити пару годин на охолодження.

салат з шинкою

Соковитий салат з шинкою та капустою

Бажаєте приготувати якусь нову страву? Тоді вам однозначно сюди! Ми пропонуємо вам рецепт соковитого салату із шинкою та капустою, інгредієнти яких чудово поєднуються та доповнюють один одного. Приготування не викликає труднощів та не займає багато часу.

blank

Салат Ніцца

Цей салат має величезне різноманіття смаків. Типове блюдо Прованса (регіону, який розташований на межі з Італією), де відчувається вплив середземноморської кухні. Для цього салату важливо використовувати тільки якісну оливкову олію і оцет.

салат коул слоу

Салат з капусти Коул Слоу

Американський салат з капусти Коул Слоу (Coleslow) – це не лише обов’язковий супровід вашого домашнього бургера, але й простий та швидкий спосіб освіжити щоденне меню новою стравою з капусти. Коул Слоу доповнить як вегетаріанський раціон, так і смакуватиме з улюбленими м’ясними стравами. Якщо ви хочете отримати дійсно смачний та корисний салат – не полінуйтесь приготувати домашній майонез, а якщо у вас мало часу – підійде і магазинний.

картопляний салат

Ідеальний картопляний салат

Картопляний салат – ваша паличка-виручалочка, коли потрібно швидко приготувати смачну, поживну і невибагливу страву. Наш рецепт картопляного салату ідеальний і універсальний : нейтральний смак картоплі доповнений пряним смаком діжонської гірчиці, легкою кислинкою цитрини та свіжістю молодого кропу, а пасуватиме він і як гарнір, і як окрема страва.

салат - авокадо

Мексиканський салат з авокадо

Цей мексиканський салат простий, невибагливий і дууууже смачний. І прекрасно адаптований для наших широт, тому що всі інгредієнти, окрім авокадо, нам здавна знайомі. Більше того, в сезон нам доступні місцеві помідори та огірки виняткової якості і, відповідно, виняткового смаку та аромату. Тому найкраще готувати такий салат з сезонних овочів, а авокадо вибирати добре достигле, з рапатою, темною та пружною шкіркою, але мясисте та м’яке всередині. Якщо авокадо вам попалось надто тверде – не біда, дайте йому полежати пару днів в темному місці.

салат - сухарики

Салат з сухариками

А ви, мабуть, і не здогадуєтеся, що салат з сухариками був вигаданий зовсім випадково. У 1924 році, коли на кухні ресторану у Мексиці не залишилося майже ніяких продуктів, кухар-італієць Цезар Кардіні приготував салат з цибулі, твердого сиру пармезану, листя салату та пшеничних грінок. Для заправки винахідливий кухар використав соус з оливкової олії та яєць – а це, напевно, наш домашній майонез! З того часу рецепт салату Цезар з сухариками змінювався сотні раз. А ми приготуємо швидкий салатик з сухариками майже з нічого.

салат з печінки

Салати з печінки

Для приготування салатів з печінкою зовсім не потрібно вигадувати щось незвичайне. Будь-яка печінка – куряча, теляча, свиняча, гусяча або тріски чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, які ми, зазвичай, використовуємо у салатах. Зверніть також увагу на форму подачі та нарізки: соломкою, кубиками, великими шматками – щоразу виходить щось новеньке. Радимо простий рецепт салату з печінки під шубою, а ви його прикрасите й буде справжня святкова страва!

Догори