Салат з буряка – красивий та корисний

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Салат з буряка – закуска найшвидша в приготуванні, до того ж корисна та малокалорійна. Але простота готування салату з буряка не означає банальність смаку. Неодмінно переконайтеся самі!

 2 шт буряка
 50 гр чорнослива
 50 гр горіхів волоських
 1 ч. л. лимонного соку
 3 ст. л. олії оливкової або соняшникової
 Сіль
1

Відварюємо буряк, закладаючи його в киплячу воду. Буряк для салату може бути відвареним або запеченим.

2

Очищений буряк натираємо на грубій тертці.

3

Чорнослив та горіхи заливаємо холодною водою на 2-3 години.

4

Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо трохи соку.

5

Горіхи та чорнослив просушуємо серветкою та нарізаємо ножем.

6

З’єднуємо натертий буряк, порізані горіхи та чорнослив.

7

У салат з буряка додаємо лимонний сік, злегка солимо. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин.

8

Заправляємо буряковий салат олією.

9

Салат з буряка, чорносливу та горіхів готовий. Він гарний тим, що його відразу можна подавати до столу та не чекати, щоб настоявся.
Смачного!

Рецепти салатів з буряком     

Буряк чудово поєднується з авокадо, морквою та картоплею, помідорами, сиром і навіть апельсином, манго та гранатом, грушею та оливками.

Для заправки салату з буряком добре смакує гірчичний або часниковий соус. 

Загалом смак бурякового салату багато в чому визначає один нюанс – вибір хорошого солодкого коренеплоду.

Як приготувати оригінальний салат з буряком

Якщо бажаєте приготувати легкий дієтичний салат з буряком, додавайте переважно овочі або фрукти. Заправляти краще рослинною олією.

Для більш поживного салату з буряком найкраще додавати варену курятину, індичку або креветки, твердий сир, кукурудзу. Заправляти можна майонезом.

Інгредієнти

 2 шт буряка
 50 гр чорнослива
 50 гр горіхів волоських
 1 ч. л. лимонного соку
 3 ст. л. олії оливкової або соняшникової
 Сіль

Кроки рецепта

1

Відварюємо буряк, закладаючи його в киплячу воду. Буряк для салату може бути відвареним або запеченим.

2

Очищений буряк натираємо на грубій тертці.

3

Чорнослив та горіхи заливаємо холодною водою на 2-3 години.

4

Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо трохи соку.

5

Горіхи та чорнослив просушуємо серветкою та нарізаємо ножем.

6

З’єднуємо натертий буряк, порізані горіхи та чорнослив.

7

У салат з буряка додаємо лимонний сік, злегка солимо. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин.

8

Заправляємо буряковий салат олією.

9

Салат з буряка, чорносливу та горіхів готовий. Він гарний тим, що його відразу можна подавати до столу та не чекати, щоб настоявся.
Смачного!

Салат з буряка – красивий та корисний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору