Морква по-корейськи

морква по-корейськи
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування6 годsЗагальний час6 годs 20 хв

Приготуйте корейську моркву за цим рецептом, і ви більше не захочете купляти моркву по-корейськи в магазині. Приготування моркви по-корейськи займає зовсім небагато часу і не вимагає дивовижних продуктів.

 1 кг моркви
 0,50 скл. рослинної олії
 1 головка часнику
 1 ст. л. солі
 2 ст. л. цукру
 2 ст. л. оцту
 1 ч. л. червоного меленого перцю
 1 ч. л. чорного меленого перцю
1

Помиємо та почистимо моркву.

2

Натираємо моркву, як тонка локшина, соломкою, на спеціальній тертці.

3

Нашатковану моркву посипаємо сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Додаємо оцет, перемішуємо все руками та залишаємо на 10-15 хвилин. Морква повинна дати сік.

4

Поки морква настоюється, почистимо та видавимо крізь прес часник. Посипаємо ним моркву, але не перемішуємо.

5

На сковорідці розжаримо (не кип'ятити!) рослинну олію та виллємо її на часник. Усе ретельно перемішуємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки.

6

Розкладаємо моркву по-корейськи по герметичних пластикових контейнерах і ставимо в холодильник на 5-6 годин або на ніч.

Морква по-корейськи – пікантна закуска

В азійських країнах про цю закуску нічого не знають. Адже готувати моркву по-корейськи вигадали корейці-емігранти, які не знайшли нічого схожого на національне кімчхі. 

Багатьом подобається в моркві по-корейськи особливий смак меленого коріандру та карі. Можна використовувати готову суміш приправ для корейської моркви або додавати спеції на свій смак. 

Обсмажте протягом 1 хвилини на розпеченій сковороді кунжут – і морква по-корейськи набуде неймовірного смаку. 

Гостра корейська морква 

Якщо морква сухувата, замочіть її на 2-3 години в чистій холодній воді. Овоч вбере вологу – морква по-корейськи буде соковитою.

Якщо подобається корейська морква з ріпчастою цибулею, обсмажте її та додайте до закуски перед заливанням олією. 

Корейська морква може зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Тож сміливо готуйте про запас. 

Інгредієнти

 1 кг моркви
 0,50 скл. рослинної олії
 1 головка часнику
 1 ст. л. солі
 2 ст. л. цукру
 2 ст. л. оцту
 1 ч. л. червоного меленого перцю
 1 ч. л. чорного меленого перцю

Кроки рецепта

1

Помиємо та почистимо моркву.

2

Натираємо моркву, як тонка локшина, соломкою, на спеціальній тертці.

3

Нашатковану моркву посипаємо сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Додаємо оцет, перемішуємо все руками та залишаємо на 10-15 хвилин. Морква повинна дати сік.

4

Поки морква настоюється, почистимо та видавимо крізь прес часник. Посипаємо ним моркву, але не перемішуємо.

5

На сковорідці розжаримо (не кип'ятити!) рослинну олію та виллємо її на часник. Усе ретельно перемішуємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки.

6

Розкладаємо моркву по-корейськи по герметичних пластикових контейнерах і ставимо в холодильник на 5-6 годин або на ніч.

Морква по-корейськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору