Грецький салат: пікантна середземноморська закуска

грецький салат
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування20 хвЗагальний час30 хв

Рецептів грецького салату багато, але незмінними компонентами є оливки, помідори, огірки, оливкова олія та багато вишуканих спецій. Існує безліч особливостей приготування грецького салату. Але головне, щоб салат вийшов яскравим, легким і веселим.

 3 помідори
 2 свіжих огірка
 1 солодка ріпчаста цибуля
 1 солодкий перець
 200 гр фети
 100 гр оливок без кісточок
 4 ст. л. оливкової олії
 3 листки салату
 Сік лимона
 Сіль
 Спеції
 Перець чорний мелений
1

Перець очистити від насіння, нарізати великою соломкою.

2

Помідори нарізати великими шматочками.

3

Огірки нарізати скибочками.

4

Ріпчасту цибулю нарізати соломкою.

5

У миску налити оливкову олію. Додати сік лимона та улюблені спеції, посолити та поперчити.

6

Скласти всі овочі в миску, залити соусом і перемішати.

7

Фету нарізати кубиками.

8

На тарілку покласти листя салату, викласти овочеву суміш. Зверху розкласти кубики фети та оливки. Яскравий та соковитий салат готовий!

Грецький салат: вітаміни

Завдяки різним видам овочів, грецький салат абсолютно не калорійний, але містить багато вітамінів та мікроелементів. 

Грецький салат є настільки самодостатнім, що може подаватися до столу як самостійна страва або гарнір.

Часник для грецького салату

Якщо полюбляєте гострі страви, приготуйте для грецького салату спеціальну заправку: в оливкову олію слід додати перетертий часник, сіль, перець, сік лимона, духмяні трави й ретельно збити.

Материнка або орегано для грецького салату

Насправді орегано це наша звичайна лікарська материнка. Орегано є у багатьох кухнях світу як приправа, гарно поєднується з іншими прянощами – базиліком, майораном, перцем, тим’яном. 

Різниця у тому, що орегано вирощують спеціально для кулінарії, а дикоростуча материнка менш духмяна.   

Інгредієнти

 3 помідори
 2 свіжих огірка
 1 солодка ріпчаста цибуля
 1 солодкий перець
 200 гр фети
 100 гр оливок без кісточок
 4 ст. л. оливкової олії
 3 листки салату
 Сік лимона
 Сіль
 Спеції
 Перець чорний мелений

Кроки рецепта

1

Перець очистити від насіння, нарізати великою соломкою.

2

Помідори нарізати великими шматочками.

3

Огірки нарізати скибочками.

4

Ріпчасту цибулю нарізати соломкою.

5

У миску налити оливкову олію. Додати сік лимона та улюблені спеції, посолити та поперчити.

6

Скласти всі овочі в миску, залити соусом і перемішати.

7

Фету нарізати кубиками.

8

На тарілку покласти листя салату, викласти овочеву суміш. Зверху розкласти кубики фети та оливки. Яскравий та соковитий салат готовий!

Грецький салат: пікантна середземноморська закуска

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору