Салати

Вінегрет

Рецепт вінегрету був придуманий швидше за все в німецькій або скандинавській кухні. Сьогодні рецепт українського вінегрету класичного включає відварну картоплю, буряк, моркву, солоні огірки, зелену або ріпчасту цибулю. Салат заправляється рослинною олією або майонезом, хоча ще в ХІХ столітті вінегрет заправляли виключно заправкою на основі оцту, оливкової олії та гірчиці. Кислуватий смак від оцту, певно і зумовив назву «вінегрет» – від франц. vinaigre (оцет).

Вінегрет Читати далі »

Салат з печінки курки

Практично з будь-якої печінки можна приготувати смачний салат. Для підвищення гемоглобіну корисний салат з печінки яловичини. Щоб запастися вітаміном А, поліненасиченими жирними кислотами, радимо салат з тріскової печінки. Популярний простий рецепт – салат з печінки курки, до того ще й дуже вигідний з економічних міркувань.

Салат з печінки курки Читати далі »

куряча печінка

Салат з пекінської капусти з огірком і яйцем

Легкий, весняний, простий та дуже смачний – до будь-яких страв. Цей салат з пекінської капусти з огірком та яйцем дуже популярний. А все тому, що така капуста смачніша та м’якша, ніж білокачанна, а якщо замінити майонез на сметану або йогурт, то салат виходить дуже легким. Спробуйте!

Салат з пекінської капусти з огірком і яйцем Читати далі »

салат з пекінської капусти

Французький салат

Салат “Французький” сподобається любителям легких святкових закусок. У його складі немає м’яса, але добре поєднується з основними стравами з курки, телятини чи свинини. Кисло-солодкий смак овочевих інгредієнтів та вершкова сирна нотка – те, що потрібно для гарного салату!

Французький салат Читати далі »

французький салат

Колслоу – класичний американський салат

Колслоу – класичний салат зі свіжої капусти, який є практично ідеальним гарніром до смаженої курки, запеченого м’яса і, звичайно ж, стейків. Сам термін coleslaw прийшов з Нідерландів: слово koolsla у перекладі з голландської означає, власне, “капустяний салат”.

Колслоу – класичний американський салат Читати далі »

колслоу

Салат «Суші»

Цей салат підійде для справжніх поціновувачів японської кухні, які обожнюють суші, але не мають часу і необхідних навичок для їх приготування. Салат цікавий тим, що інгредієнти для нього потрібні практично ті ж, що і для приготування суші, та й на смак він нагадує саме цю страву. Заінтриговані? Тоді почнемо!

Салат «Суші» Читати далі »

салат суші

Фруктовий салат зі шпинатом

В Європі та Америці шпинат вважають їжею чемпіонів. Ці ніжні листочки й самі по собі чемпіони: по вмісту рослинного білка з ними не може зрівнятися жоден інший овоч. А ще в шпинаті багато заліза, яке, як відомо, підвищує рівень гемоглобіну в крові.

Фруктовий салат зі шпинатом Читати далі »

Фруктовий салат зі шпинатом

Салат з помідорів

Для цього простого і сезонного салату ми пропонуємо вибрати помідори різних сортів, кольорів і розміру. Таке поєднання додасть мальовничості і ви дійсно оціните комбінацію різних помідорових смаків та текстур.

Салат з помідорів Читати далі »

blank

Табуле

Табуле – класична страва ліванської кухні. Цей холодний салат, в якому поєднані освіжаючий смак м’яти з овочами і булгуром, доповнені легкою кислинкою лимона, ідеально смакуватиме в жарку пору. Готується просто і швидко, але потрібно передбачити пару годин на охолодження.

Табуле Читати далі »

blank
Прокрутити вгору