Другі страви

Додайте родзинку у другі страви

Основа гарячих других страв – каші: на молоці, воді й бульйонах. З ними смакують соуси, підливи, котлети й смажене м’ясо, рагу. Щоб подати кашу по-новому, запечіть її в духовці під сиром, перемежовуючи овочевими або м’ясними шарами. Кабачки, помідори, баклажани, гарбуз, розмаїття капусти, картопля – натхнення для безлічі ідей чудових рецептів «на після супу».

Чілі кон карне

Улюблена страва детектива Коломбо не для тих, хто вагається чи любить гостре. Тому будьте обережні, коли виконуватимете вказівки рецепту. Можна зменшити гостроту страви, замінивши гострий чілі на паприку, проте пам’ятайте – справжнє чілі кон карне має бути пряним.

blank

Стейки або шматки лосося в духовці

Страви з лосося – це завжди вишуканий делікатес. А ще один позитивний момент – лосось не вимагає багато додаткових інгредієнтів і готується він надзвичайно швидко. Тому, хоч ця риба і дорога, проте вона себе виправдовує, особливо, коли вам потрібно швидко приготувати ідеальну страву.

різотто з гарбузом

Різотто з цвітною капустою і гарбузом

Осінь – це ідеальний час для того, щоб посмакувати смачні і різноманітні страви з гарбуза. Експериментуйте з цим овочем і запропонуйте своїм рідним різноманітні блюда від зовсім простих до цікавих і незвичних.

запечена картопля

Картопля, запечена в духовці

Дуже актуальна, з приходом перших холодів, страва, запах та вигляд якої завжди наповнює наші кухні відчуттям затишку та тепла. Печена картопля смакує у поєднанні з абсолютно всіма продуктами : м’ясо, риба, овочі і тд. А комбінація з квашеними капустою чи огірками незмінно поверне вас у дитинство….

blank

Свиняча вирізка в духовці

Свинина прекрасно підходить для запікання великим шматком, тому що це ніжне та м’яке м’ясо, а достатня кількість жиру гарантує хрумку золоту шкірку. Свинина легко поєднується з різноманітними гарнірами та практично всіма овочами.

blank

Яловича вирізка запечена в духовці

Для цього рецепта вибирайте молоду і ніжну яловичину, ви повинні бути певні, що м’ясо швидко готується. Якщо дотримуватись часу приготування, то вирізка буде рожевою і легко пропеченою всередині. Краще м’ясо обв’язати шворочкою і після діставання з духовки її зняти.

blank

Курка в духовці

Якщо ви любите біле м’ясо і шукаєте швидкий та дієтичний спосіб приготування курки – ми пропонуємо звернути увагу на наш рецепт запікання курки в духовці повністю. Ароматне м’ясо, хрумка шкірка – встояти фактично неможливо!

blank

Свинина в карамельному соусі

Оригінальний та екзотичний рецепт ароматної свинини в карамельному соусі. Поєднання спецій з соєвим соусом додають цій страві азійських ноток, а ніжність свинини чудово пасує до солодкого карамельного смаку. Для тих, хто справді любить експерименти.

blank

Свиняча вирізка з гірчицею та медом

Дуже вдалий спосіб приготування свинячої вирізки завдяки духмяному соусу з насиченим смаком. Пікантність часнику та діжонської гірчиці в поєднанні з медом, дуже пасують до насиченого смаку свинини.

blank

Тушкована свинина в сметані з гірчицею

Якщо ви шукаєте спосіб, як швидко та незвично приготувати свинину – вам до нас. Сметана додає ніжного вершкового смаку, а гірчиця – легкої пряності. Рецепт простий та невибагливий.

blank

Голубці з картоплі

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

blank

Голубці

Класика української кухні, всім нам добре знайома з раннього дитинства. Не скажемо, що це найшвидша у приготуванні страва, але при певному досвіді та навиках, приготування голубців не видається складним. Потрібно правильно вибрати капусту, вона не повинна мати надто грубих листів. Найкраще підійде сорт капусти з білими пласкуватими головками.

Догори