Салат з гарбуза з буряком

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 30 хвЗагальний час1 год 45 хв

Дуже простий, швидкий і смачний салат з гарбуза з буряком. Він має чудовий вигляд на святковому столі. Яскравий салат з гарбуза та буряка приємно прикрасить і звичайний обід або вечерю.

 1 шт буряк
 250 гр гарбуза
 50 гр сир фета
 50 гр руколи
 0,50 ч. л. чебрецю
 100 гр зерен гранату
 2 ст. л. оливкової олії
 2 ч. л. діжонської гірчиці
 1 ч. л. спеції та приправи
1

Загортаємо буряк у фольгу та запікаємо у духовці при 200°С протягом 1 години.

2

Очищаємо буряк та нарізаємо кубиками.

3

Нарізаємо гарбуз середніми кубиками, викладаємо у форму, посипаємо чебрецем і спеціями. Збризнемо трішки ложкою оливкової олії. Гарненько все перемішуємо та запікаємо 20 хвилин за 200°С.

4

Нарізаємо фету, додаємо приготовлені буряк та гарбуз. Акуратно перемішуємо інгредієнти.

5

Змішаємо олію та діжонську гірчицю, заправимо салат цим соусом.

6

Салат з гарбуза з буряком посипаємо зернами граната, прикрашаємо гілочками руколи.

Поживний салат з гарбузом та буряком

Буряк та гарбуз можна, звичайно, не запікати, а відварити. Проте, для апетитного вигляду слід порізаний буряк спочатку полити олією та перемішати, а потім додавати всі інші інгредієнти.

Для гострого смаку спробуйте вичавити зубчик часник та додати у салат трішки лимонного соку. 

Як прикрасити салат з гарбуза та буряка

Гарного вигляду салату з гарбуза та буряка додасть порізана соломкою червона цибуля. 

Готовий салат з буряком та гарбузом можна посипати кунжутом, зернятами гарбуза.

Інгредієнти

 1 шт буряк
 250 гр гарбуза
 50 гр сир фета
 50 гр руколи
 0,50 ч. л. чебрецю
 100 гр зерен гранату
 2 ст. л. оливкової олії
 2 ч. л. діжонської гірчиці
 1 ч. л. спеції та приправи

Кроки рецепта

1

Загортаємо буряк у фольгу та запікаємо у духовці при 200°С протягом 1 години.

2

Очищаємо буряк та нарізаємо кубиками.

3

Нарізаємо гарбуз середніми кубиками, викладаємо у форму, посипаємо чебрецем і спеціями. Збризнемо трішки ложкою оливкової олії. Гарненько все перемішуємо та запікаємо 20 хвилин за 200°С.

4

Нарізаємо фету, додаємо приготовлені буряк та гарбуз. Акуратно перемішуємо інгредієнти.

5

Змішаємо олію та діжонську гірчицю, заправимо салат цим соусом.

6

Салат з гарбуза з буряком посипаємо зернами граната, прикрашаємо гілочками руколи.

Салат з гарбуза з буряком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору