Перші страви

Каструлі юшки вистачить на всю родину!

У багатьох сім’ях рецепти перших страв передаються від мами до доньки. Пропорції, спосіб подачі – рецепти супів відрізняються кардинально. Це гороховий або грибний суп, український борщ з пампушками й бограч, гострий харчо та солянка, іспанський гаспачо та грузинські чанахи. Вони смакують холодними та гарячими, з тостами чи сухариками.

Вершково-грибний крем-суп

Бажаєте скуштувати щось смачне та низькокалорійне? Поєднання ароматних грибів із ніжними вершками створює чудовий насичений смак.

blank

Гарбузовий суп з сидром

Сухий сидр надає цьому супу легкий відтінок натуральних фруктових солодощів: алкоголь під час кипіння випаровується, залишаючи тільки смак і аромат, який прекрасно поєднується з гарбузом. А сам гарбуз забезпечує організм достатньою кількістю бета-каротину, вітаміну В і клітковини

суп - сочевиця

Суп з сочевиці

Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.

гаспачо

Гаспачо – іспанський холодний суп

Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. Якщо ви любите пробувати щось нове, тоді вам сюди! У ньому поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність – гарантовані!

цибулевий суп

Цибулевий суп

Цибулевий суп – страва дуже давня і відома ще з античних часів. Сьогодні цибулевий суп – класичний рецепт французької кухні, ви знайдете його в більшості французьких кухарських книг і меню ресторанів. Готується він досить типово, відрізняється рецепт від рецепта хіба що сортами цибулі і кольором вина. Щоб приготувати класичний цибулевий суп, вам знадобиться духовка з верхнім грилем.

грибний суп

Грибний суп

Жодна кухарська книга чи кулінарний сайт не обійдеться без рецепта грибного супу. Традиційні для наших широт грибна юшка чи грибна зупа з гречкою, притаманний для європейської чи північноамериканської кухні грибний суп-пюре, всі ці рецепти сьогодні доступні і зовсім не складні в приготуванні. Зазвичай для грибного супу-пюре використовують печериці, класична грибна юшка, певна річ, не обійдеться без білих грибів. З прянощів до грибної зупи дуже пасують мускатний горіх та чорний перець, з зелені – петрушка. Ми пропонуємо вам два рецепти традиційних грибних зуп, для приготування яких знадобиться зовсім мало часу.

пісний борщ

Пісний борщ з грибами та чорносливом

На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви – те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.

суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками

Суп із фрикадельками – настільки простий, що його приготувати можуть навіть початківці. А якщо фарш перекрутити заздалегідь, то знадобиться взагалі мінімум часу. Суп з фрикадельками – для дітей зазвичай одна з улюблених страв.

капусняк

Пісний капусняк

Пісні перші страви – чудова альтернатива насиченого сніданку. Особливо, коли варто утриматися від м’яса. Пісний капусняк, на відміну від класичного капусняка зі свинячими реберцями, вийде нежирним та поживним. Капусняк, приготований за моїм простим рецептом, має чудовий аромат, який не залишить нікого байдужим.

зелений борщ

Зелений борщ

Зелений борщ зі щавлем – одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям. Чудово смакує як на м’ясному відварі, так і пісною стравою.

солянка - рецепт

М’ясна солянка по-домашньому

Є думка, що солянку колись готували у селах гуртом, і кожен приносив до загального казана те, що мав. От і виходила збірна солянка, яку інколи так і називали «селянка».

Рецепт борща на піст

Пісний борщ без м’яса

Більшість господинь часто готують пісні страви на вечерю та на кожен день. Враховуючи м’ясну природу українського борщу, дехто вважає, що пісний борщ має не такий смак. Зовсім ні – якщо правильно приготувати за смачним рецептом, не пожалкувати гарного буряка, борщ пісний вийде поживним з багатим насиченим смаком! Сьогодні на обід пропонуємо один зі смачних рецептів пісних страв. Острівок густої сметани зі свіжою зеленню посередині духмяного, яскраво-червоного озера наваристого борщу змусять вас негайно покуштувати пісний борщ з грибами від Файних рецептів!

Догори