Енергетичне печиво для ЗСУ виготовляє крафтова пекарня на Київщині 

blank

З початку повномасштабної війни в Обухівському районі на Київщині запрацювала крафтова пекарня «Витач». Перший хліб засновників бізнесу – родини Собків, був волонтерським.

Сьогодні власники пекарні-кав’ярні відправляють на фронт печиво, допомагають ЗСУ, популяризують крафтове виробництво. 

Смачний хліб з трипільським орнаментом

Будівництво печей почалося ще до війни. Наразі працює пекарня та дві потужні печі вагою по 20 тонн з незвичними іменами – Альфа та Брава. Кожна спечена хлібина виділяється унікальним трипільським орнаментом.

«Вже з другого дня від початку війни ми почали випікати хліб, – ділиться спогадами співвласниця бізнесу Ірина. Люди щиро ділилися борошном, дріжджами». Так тривало протягом двох місяців. 

А зараз випічка є у продажу в кав’ярні, хліб двічі на тиждень розвозять жителям прилеглих сіл. Співпрацює «Витач» також і з магазинами у Києві. Але волонтерська допомога ЗСУ, як і раніше, є важливою складовою приватного бізнесу.

Запашний хліб, сухарики, енергетичне печиво «Разом»

Щотижня у пекарні готують посилки для воїнів на передову у Бахмут, Авдіївку, Гуляйполе, на Херсонщину. Особливо смакує воїнам печиво «Разом». Саме таку випічку за столітнім рецептом готували жінки своїм чоловікам у часи першої світової війни. 

Печиво містить багато вершкового масла, дуже енергетичне та солодке, але не викликає спраги. Зберігається тривалий час – його беруть бійці у розвідку, далекі переходи, коли немає можливості готувати їжу.

Пункт незламності 

Сьогодні кав’ярня «Витач» стала справжнім осередком незламності. Сюди приходять люди зарядити телефони, погрітися або попрацювати. Дітей приваблюють цікаві майстер-класи з випікання духмяного хлібчика.

«Ми долучилися до мережі з відновлення культурної спадщини Київщини, – розказує пані Ірина. У пекарні проводяться волонтерські заходи, збираються крафтові виробники, ресторатори, музейники. У важкі часи маємо згуртуватися, підтримати одне одного. Тільки так можна разом йти до Перемоги».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору