Картопля по-селянськи

Що можна приготувати з картоплі?

Традиційні страви з картоплі інколи набридають, тому господині задаються питанням, що приготувати з картоплі незвичайне й смачне. Це може бути картопляний омлет і фарширована картопля, картопляні деруни. Дуже корисна запечена картопля та приготовлена у пароварці. Не можна сказати, що смажена картопля, фрі, або з салом добрі щодня, але ж це дуже смачно. 

картопляний салат

Найкращі страви з картоплі

Це так просто, що, можливо, хтось і не здогадується. Ось ваш ідеальний картопляний салат: відварену картоплю порізати кубиками й заправити смачним соусом. Якщо знайдеться огірок або помідор, варене яйце й зелена цибулька, вийде пречудова закуска за десять хвилин. А салати олів’є, мімоза, оселедець під шубою, з крабовими паличками – просто класика кулінарії. 

Рецепт запіканки з картоплі

У приготування страв в духовці є величезна кількість плюсів: це значно заощаджує час, що важливо для будь-якої господині. Запечена картопля по-селянськи у духовці набагато корисніше смаженої, чудово підходить для дієтичного харчування й тих, хто стежить за фігурою.

Рецептів запіканки з картоплі взагалі безліч: на картопляну основу різної форми й консистенції можна викладати фарш, порізані яйця, цибулю кільцями, сир, шинку, будь-які овочі. Або з’єднати певні інгредієнти й запікати у формі єдиною масою.

Запечена картопля

Другі страви з картоплі 

Другі страви з картоплі складно зіпсувати – це класичне пюре, картопляні зрази або битки. Проте, у деяких оригінальних рецептах варто дотримуватися певних пропорцій. Наприклад, при приготуванні українських картопляних галушок по-закарпатськи або дивного картопляно-гречаного пирога з категорії пісних страв.

Варто спробувати й файний рецепт приготування млинців з картопляного пюре з додаванням твердого сиру. Це просто й смачно, не потребує багато часу або якихось складних інгредієнтів.  

Галушки

Що приготувати на обід з картоплі?

На перше – борщ, суп, юшка, пікантний бограч, без картоплі не приготувати. Оригінальною закускою можуть бути рум’яні пончики з картоплі у фритюрі, з хрусткою скоринкою й повітряною серединкою. Кулінарний винахід нашого часу – картопляна піца, приготована з традиційною начинкою, але на незвичайній основі з картопляного тіста. 

Рецепт бограчу

Тонкі млинці з картоплі на обід здивують будь-кого! Тісто готується елементарно: замішується на картопляному пюре, яйцях та молоці. Ні сода, ні дріжджі не додаються. Часник і зелень надають приємний аромат. Млинці ніжні та м’які. Зі сметаною – просто апофеоз вашого обіду!

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху