Запечена картопля по-селянськи в духовці

Запечена картопля
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування20 хвЗагальний час35 хв

Можна тільки здогадуватися, що готували наші далекі предки, коли ще картопля, завдяки Колумбу, не потрапила до Європи. Без картоплі сьогодні – ну просто ніяк! Печена картопля в духовці може бути звичайною повсякденною стравою або вишуканою. Рецепт на піст – ціла картопля, запечена в духовці, святковий смачний рецепт – картопля, запечена в рукаві з м’ясом та грибами. Адже смачних рецептів картоплі по-селянськи у кожної господині є декілька: з сиром, шкварками, з овочами, запечена молода картопля – варіантів безліч.

 14 картоплин
 Сіль, перець, чавлений часник
1

Картоплю добре миємо й нарізаємо скибками прямо зі шкіркою.

2

Кладемо в каструльку, солимо, перчимо, додаємо приправи, видавлюємо часник і поливаємо вершковим маслом.

3

Каструлю накриваємо кришкою та добре струшуємо, щоб всі спеції перед приготуванням запеченої картоплі в духовці розподілилися рівномірно.

4

Викладаємо картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою, й запікаємо при температурі 220°С протягом 50-60 хвилин, в залежності від об’єму картоплі, запеченої в духовці.

Найпростіший рецепт картоплі в духовці

Як приготувати картоплю по-селянськи – простіше не може бути. Інгредієнти можна навіть не перераховувати.

Картопля: що приготувати під час посту

Поки ви готуєте простий салатик, духмяна молода картопля в духовці вже буде готова. Дуже ніжною виходить картопля по-селянськи зі сметаною або майонезом. Укладаємо шар порізаної картоплі, потім шар цибулі кільцями, солимо й перчимо, змащуємо сметаною. І так повторюємо 3-4 шари. Дуже соковитою виходить картопля по-селянськи в рукаві з різними овочами на ваш смак або грибами.

Коли мине певний час і можна не цікавитися рецептами пісних страв, запекти картоплю в духовці обов’язково потрібно з куркою або беконом. Перед тим, як запекти картоплю в духовці, пам’ятайте, що картоплю по-селянськи потрібно випікати при високій температурі, щоб пори закрилися й утворилася хрумка золотиста скоринка, а в середині картопля не висихала.

Смачного!

Інгредієнти

 14 картоплин
 Сіль, перець, чавлений часник

Кроки рецепта

1

Картоплю добре миємо й нарізаємо скибками прямо зі шкіркою.

2

Кладемо в каструльку, солимо, перчимо, додаємо приправи, видавлюємо часник і поливаємо вершковим маслом.

3

Каструлю накриваємо кришкою та добре струшуємо, щоб всі спеції перед приготуванням запеченої картоплі в духовці розподілилися рівномірно.

4

Викладаємо картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою, й запікаємо при температурі 220°С протягом 50-60 хвилин, в залежності від об’єму картоплі, запеченої в духовці.

Запечена картопля по-селянськи в духовці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору