Картопляний салат - ваша паличка-виручалочка, коли потрібно швидко приготувати смачну, поживну і невибагливу страву. Наш рецепт картопляного салату ідеальний і універсальний : нейтральний смак картоплі доповнений пряним смаком діжонської гірчиці, легкою кислинкою цитрини та свіжістю молодого кропу, а пасуватиме він і як гарнір, і як окрема страва.
Картоплю почистити і варити до готовності, але вважати, аби не переварити. Картоплини повинні бути цілими.
Нарізати картоплю кубиками середнього розміру і змішати в салатниці з огірками, селерою, кропом і зеленою цибулькою.
За допомогою насадки для збивання, міксером чи блендером, добре збити жовток, цукор, обидва види гірчиці і цитриновий сік (протягом 1-2 хв). Дуже повільно ввести олію і продовжувати збивати, поки соус не буде однорідним і кремоподібним. Додати сіль і перець.
Акуратно вимішати салат з соусом.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Картоплю почистити і варити до готовності, але вважати, аби не переварити. Картоплини повинні бути цілими.
Нарізати картоплю кубиками середнього розміру і змішати в салатниці з огірками, селерою, кропом і зеленою цибулькою.
За допомогою насадки для збивання, міксером чи блендером, добре збити жовток, цукор, обидва види гірчиці і цитриновий сік (протягом 1-2 хв). Дуже повільно ввести олію і продовжувати збивати, поки соус не буде однорідним і кремоподібним. Додати сіль і перець.
Акуратно вимішати салат з соусом.