Ідеальний картопляний салат

картопляний салат
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування30 хвЗагальний час40 хв

Картопляний салат - ваша паличка-виручалочка, коли потрібно швидко приготувати смачну, поживну і невибагливу страву. Наш рецепт картопляного салату ідеальний і універсальний : нейтральний смак картоплі доповнений пряним смаком діжонської гірчиці, легкою кислинкою цитрини та свіжістю молодого кропу, а пасуватиме він і як гарнір, і як окрема страва.

Заправка:
 1 жовток 1 ч.л. цукру
 1 ст. л. діжонської гірчиці
 1 ст. л. гірчиці з цілими зернами
 100 мл рослинної рафінованої олії
 сік з половини цитрини
Салат:
 800 гр картоплі. Вибрати сорт, який не дуже розварюється при варінні, але й не дуже водянистий.
 3 шт великі мариновані огірки, нарізані кубиками
 2 стебла селери, нарізані кусочками
 добра жменя нарізаного свіжого кропу
 зелена цибуля нарізана не дуже грубо
1

Картоплю почистити і варити до готовності, але вважати, аби не переварити. Картоплини повинні бути цілими.

2

Нарізати картоплю кубиками середнього розміру і змішати в салатниці з огірками, селерою, кропом і зеленою цибулькою.

3

За допомогою насадки для збивання, міксером чи блендером, добре збити жовток, цукор, обидва види гірчиці і цитриновий сік (протягом 1-2 хв). Дуже повільно ввести олію і продовжувати збивати, поки соус не буде однорідним і кремоподібним. Додати сіль і перець.

4

Акуратно вимішати салат з соусом.

Інгредієнти

Заправка:
 1 жовток 1 ч.л. цукру
 1 ст. л. діжонської гірчиці
 1 ст. л. гірчиці з цілими зернами
 100 мл рослинної рафінованої олії
 сік з половини цитрини
Салат:
 800 гр картоплі. Вибрати сорт, який не дуже розварюється при варінні, але й не дуже водянистий.
 3 шт великі мариновані огірки, нарізані кубиками
 2 стебла селери, нарізані кусочками
 добра жменя нарізаного свіжого кропу
 зелена цибуля нарізана не дуже грубо

Кроки рецепта

1

Картоплю почистити і варити до готовності, але вважати, аби не переварити. Картоплини повинні бути цілими.

2

Нарізати картоплю кубиками середнього розміру і змішати в салатниці з огірками, селерою, кропом і зеленою цибулькою.

3

За допомогою насадки для збивання, міксером чи блендером, добре збити жовток, цукор, обидва види гірчиці і цитриновий сік (протягом 1-2 хв). Дуже повільно ввести олію і продовжувати збивати, поки соус не буде однорідним і кремоподібним. Додати сіль і перець.

4

Акуратно вимішати салат з соусом.

Ідеальний картопляний салат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору