Галушки – давня українська страва, мабуть, старіша, ніж червоний борщ. Є рецепти галушок з борошна й картоплі, солоні й солодкі, на воді й на кефірі, з капустою та м’ясом, різноманітної форми, ліниві й галушки звичайні. Рецепт галушок по-закарпатськи надзвичайно простий та легкий. Насолоджуйтесь!
Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.
Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.
Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.
Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.
У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.
Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.
Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.
Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо.
Смачного!
Полтавські галушки під пікантною засмажкою
Приготувати галушки досить нескладно, а подати їх до столу можна по-різному. Наприклад, полтавські галушки замішують на кефірі, відварюють у воді або готують галушки на парі. А далі все найцікавіше тільки починається – потрібно приготувати оригінальну засмажку з підчеревини, вареної курки, цибулі, моркви, бульйону й сметани. Галушки з Полтави – дуже апетитний та поживний наїдок!
Універсальні галушки – на перше, друге й десерт
Суп з галушками можна приготувати на перше. Галушки в суп можна зробити з картоплею або з тіста борошно+яйце. А на друге – картопляні галушки з будь-якою начинкою: м’ясом, тушкованою капустою, підсмаженою шинкою з цибулькою. Досить оригінальна страва, смачніше, ніж просто варена картопля з цибулею та м’ясом. А на десерт солодкі галушки з борошна можна подати зі сметаною, фруктами, ягодами.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.
Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.
Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.
Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.
У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.
Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.
Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.
Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо.
Смачного!