Картопляні галушки

Галушки
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка50 хвПриготування20 хвЗагальний час1 год 10 хв

Галушки – давня українська страва, мабуть, старіша, ніж червоний борщ. Є рецепти галушок з борошна й картоплі, солоні й солодкі, на воді й на кефірі, з капустою та м’ясом, різноманітної форми, ліниві й галушки звичайні. Рецепт галушок по-закарпатськи надзвичайно простий та легкий. Насолоджуйтесь!

 100 гр борошна
 1 яйце
 50 гр вершкового масла
 400 гр картоплі
 2 цибулини
 3 ст. л. олії
 сіль, перець, зелень
1

Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.

2

Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.

3

Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.

4

Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.

5

У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.

6

Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.

7

Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.

8

Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо.
Смачного!

Полтавські галушки під пікантною засмажкою

Приготувати галушки досить нескладно, а подати їх до столу можна по-різному. Наприклад, полтавські галушки замішують на кефірі, відварюють у воді або готують галушки на парі. А далі все найцікавіше тільки починається – потрібно приготувати оригінальну засмажку з підчеревини, вареної курки, цибулі, моркви, бульйону й сметани. Галушки з Полтави – дуже апетитний та поживний наїдок!

Універсальні галушки – на перше, друге й десерт

Суп з галушками можна приготувати на перше. Галушки в суп можна зробити з картоплею або з тіста борошно+яйце. А на друге – картопляні галушки з будь-якою начинкою: м’ясом, тушкованою капустою, підсмаженою шинкою з цибулькою. Досить оригінальна страва, смачніше, ніж просто варена картопля з цибулею та м’ясом. А на десерт солодкі галушки з борошна можна подати зі сметаною, фруктами, ягодами.

Інгредієнти

 100 гр борошна
 1 яйце
 50 гр вершкового масла
 400 гр картоплі
 2 цибулини
 3 ст. л. олії
 сіль, перець, зелень

Кроки рецепта

1

Картоплю відварюємо у шкірці, охолоджуємо, чистимо.

2

Розминаємо картоплю товкачем або натираємо на великій тертці.

3

Додаємо до картоплі яйце, сіль, перець, борошно й замішуємо еластичне тісто.

4

Сформуємо з тіста ковбаску діаметром 3 см й нарізаємо на шматочки. Обваляємо трохи у борошні.

5

У кип’ячу воду додаємо трохи олії, солимо й кидаємо галушки. Відварюємо поки не спливуть.

6

Виймаємо готові галушки шумівкою у глибоку миску.

7

Нарізаємо цибулю кубиками й підсмажуємо в олії. Насамкінець додаємо вершкове масло.

8

Поливаємо галушки по-закарпатськи підсмаженою цибулькою, прикрашаємо зеленню й подаємо.
Смачного!

Картопляні галушки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору