М'ясо кролика містить мало жиру, воно дієтичне, дуже ніжне на смак і зовсім просто готується. Радимо приготувати надзвичайно апетитну страву – тушкованого кролика в сметані.
Кухня Європейська
Ключове слово кролик, кролик в сметані
Підготовка 1 годинагодина20 хвилинхвилин
Приготування 1 годинагодина
Servings 5осіб
Author Наталя
Інгредієнти для рецепту
1кгкролятини
2моркви
1цибулина
4зубчики часнику
4ст.лоливкової олії
400гсметани
2лаврових листки
1скл.води або бульйону (овочевого або курячого)
2ч.лпорошку карі
Перець чорний мелений
Перець червоний мелений
Сіль
Кроки приготування
Перед приготуванням кролика, тушкованого у сметані, вимочимо тушку у холодній воді протягом 30-45 хвилини, кілька разів змінюючи воду.
Кролика промиємо, поріжемо на шматочки. Просушимо шматочки кролятини паперовим рушником. Викладемо у миску.
Часник пропустимо через прес, змішаємо з оливковою олією. Додаємо чорний і червоний перець, сіль.
Отриманою сумішшю натираємо шматочки кролика. Залишаємо на 20-30 хвилин для маринування.
Моркву та цибулю чистимо та нарізаємо кружальцями.
У пательню вливаємо рослинну олію, прогріваємо на середньому вогні та обсмажуємо шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.
Перекладаємо м’ясо кролика в каструлю.
На олії, що залишилася, обсмажуємо нарізані цибулю та моркву, поки овочі не стануть м'якими.
Обсмажені овочі разом з олією переливаємо у каструлю.
Вливаємо воду або бульйон, доводимо до кипіння.
До сметани додаємо 2-3 ст. л. бульйону з каструлі, перемішуємо та відправляємо у каструлю.
Після закипання зменшуємо вогонь та тушкуємо кролика у сметані протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
За кілька хвилин до готовності додаємо лавровий лист та карі. Тушкований кролик у сметані готовий! Смачного!
М’ясо кролика містить мало жиру, воно дієтичне, дуже ніжне на смак і зовсім просто готується. Радимо приготувати надзвичайно апетитну страву – тушкованого кролика в сметані.
Як вимочити м’ясо кролика перед готуванням
Оскільки кролятина має специфічний запах, перед приготуванням тушкованого кролика у сметані або інших страв з кроля, тушку слід вимочити.
Для вимочування кролика можна використовувати звичайну чисту воду, кілька разів змінюючи її. Швидко прибирає запах яблучний оцет (2 ст. л. на 1 л води). У молоці кролика вагою до 1,5 кг можна вимочити за 30 хвилин.
View Comments
Дужжже смачно. Дякую