Другі страви

Кролик, тушкований в сметані

Print

Кролик, тушкований в сметані

М'ясо кролика містить мало жиру, воно дієтичне, дуже ніжне на смак і зовсім просто готується. Радимо приготувати надзвичайно апетитну страву – тушкованого кролика в сметані.
Кухня Європейська
Ключове слово кролик, кролик в сметані
Підготовка 1 година 20 хвилин
Приготування 1 година
Servings 5 осіб
Author Наталя

Інгредієнти для рецепту

  • 1 кг кролятини
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику 
  • 4 ст.л оливкової олії
  • 400 г сметани 
  • 2 лаврових листки
  • 1 скл. води або бульйону (овочевого або курячого) 
  • 2 ч.л порошку карі
  • Перець чорний мелений
  • Перець червоний мелений
  • Сіль

Кроки приготування

  • Перед приготуванням кролика, тушкованого у сметані, вимочимо тушку у холодній воді протягом 30-45 хвилини, кілька разів змінюючи воду.
  • Кролика промиємо, поріжемо на шматочки. Просушимо шматочки кролятини паперовим рушником. Викладемо у миску.
  • Часник пропустимо через прес, змішаємо з оливковою олією. Додаємо чорний і червоний перець, сіль.
  • Отриманою сумішшю натираємо шматочки кролика. Залишаємо на 20-30 хвилин для маринування.
  • Моркву та цибулю чистимо та нарізаємо кружальцями.
  • У пательню вливаємо рослинну олію, прогріваємо на середньому вогні та обсмажуємо шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.
  • Перекладаємо м’ясо кролика в каструлю.
  • На олії, що залишилася, обсмажуємо нарізані цибулю та моркву, поки овочі не стануть м'якими.
  • Обсмажені овочі разом з олією переливаємо у каструлю.
  • Вливаємо воду або бульйон, доводимо до кипіння.
  • До сметани додаємо 2-3 ст. л. бульйону з каструлі, перемішуємо та відправляємо у каструлю.
  • Після закипання зменшуємо вогонь та тушкуємо кролика у сметані протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
  • За кілька хвилин до готовності додаємо лавровий лист та карі.
    Тушкований кролик у сметані готовий! Смачного!

М’ясо кролика містить мало жиру, воно дієтичне, дуже ніжне на смак і зовсім просто готується. Радимо приготувати надзвичайно апетитну страву – тушкованого кролика в сметані.

Як вимочити м’ясо кролика перед готуванням

Оскільки кролятина має специфічний запах, перед приготуванням тушкованого кролика у сметані або інших страв з кроля, тушку слід вимочити. 

Для вимочування кролика можна використовувати звичайну чисту воду, кілька разів змінюючи її. Швидко прибирає запах яблучний оцет (2 ст. л. на 1 л води). У молоці кролика вагою до 1,5 кг можна вимочити за 30 хвилин. 

View Comments

Share
Published by
Natalya

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

7 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

7 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

7 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

7 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

7 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

7 місяців ago