Паска і крашанки

Паска на сметані

Паска і крашанки

Паска на сметані

Паска на сметані – це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив серця справжніх господинь. Пропонуємо вам цей рецепт паски на сметані для найкращого смаку та чудового святкового настрою.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: паска, паска-на-сметані
Підготовка: 2 години 15 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 2 години 55 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 800 g борошна
  • 300 ml молока
  • 11 g сухих дріжджів ( або 60г свіжих )
  • 3 яйця
  • 200 g цукру
  • 150 g вершкового масла
  • 250 g сметани
  • 300 g родзинок
  • 2 стручки ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)

Кроки приготування

  • Підігріти молоко, щоб воно було трохи теплим. Додати в молоко дріжджі, 1 ч.л. цукру та 200-250 г борошна, перемішати. Накрити рушником та поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі.
  • Яйця збити з цукром. Розрізати паличку ванілі, дістати насіння.
  • Додати в опару яйця, перемішати. Додати насіння ванілі (або ванільний цукор), розм’якшене (не топлене) масло, сметану, перемішати. Додати решту борошна (може знадобитися трохи більше або менше), замісити тісто.
  • Тісто не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Накрити тісто рушником, поставити в тепле місце. Тісто має добре піднятися.
  • Додати в тісто родзинки, попередньо вимиті та висушені. Знову накрити, поставити в тепле місце. Дати тісту піднятися.
  • Змастити формочки маслом. Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми. Дати тісту піднятися.
  • Після цього поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин. Збільшити температуру до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин). Як тільки паска зарум’яниться, перевірити на готовність за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Прикрасити паску на свій смак.

 

Прокрутка до верху