Сирна запіканка з манкою
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися та протерти сир через сито. У сирну масу додається манна крупа з молоком, завдяки чому запіканка виходить ніжною та добре тримає форму.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 300 g домашнього сиру
- 2 яйця
- 60 ml молока
- 30 g манної крупи
- 2 tbsp цукру
- щіпка солі
- 1 tsp вершкового масла (для змащування форми)
Кроки приготування
- Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.
- Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.
- У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.
- Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.
- Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.
- Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.
- Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.
- Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.
- Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.
Пишна сирна запіканка з манкою – кулінарні поради
Дієтичну сирну запіканку з манкою можна приготувати і без цукру. Додаткові компоненти для сирної маси перед випічкою – яблука, вишні, апельсини або банани, надають сирній запіканці з манкою вишуканого смаку.
З чим подавати сирну запіканку з манкою
Ніжна сирна запіканка з манкою добре смакує зі сметаною, варенням або повидлом, будь-якими ягодами.
Коли сирна запіканка повністю охолоне, її можна прикрасити кремом – збитою сметаною з цукром та ваніллю.