Манну крупу насипаємо в миску та заливаємо молоком. Перемішаємо та відставимо на 30 хвилин для набухання.
Для цієї запіканки сир обов'язково перетираємо через металеве сито. Цей етап дуже важливий для отримання смачної запіканки. Сир після перетирання має бути дрібненьким та повітряним.
У перетертий сир перекладаємо манку з молоком.
Додаємо яйця, всипаємо цукор і сіль.
Перемішуємо інгредієнти сирної запіканки з манкою до отримання однорідної сирної маси.
Бортики та дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо сирну масу в підготовлену форму та розрівнюємо поверхню.
Ставимо сирну запіканку з манкою у заздалегідь розігріту духовку до 170°С. Випікаємо орієнтовно 45-50 хвилин.
Щоб запіканка краще тримала форму під час нарізання, даємо їй добре охолонути.