Паска на згущеному молоці
Паска на згущеному молоці – смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски на згущеному молоці – простий та легкий. Для приготування паски вам знадобиться борошно, молоко, згущене молоко та дріжджі. Отже, ось рецепт паски на згущеному молоці.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ОПАРИ
- 40 g борошна
- 125 ml молока
- 100 g згущеного молока
- 8 g сухих дріжджів
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
- 3 cups борошна
- 3 яйця
- 80 g вершкове масла
- 150 g згущеного молока
- 10 g ванільного цукру
- 140 g цукатів
- 1 tsp солі
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИКРАСИ
- 1 білок
- 1 tbsp посипки
- 70 g цукрової пудри
Кроки приготування
- Змішати в посудині тепле молоко і дріжджі. Добре перемішати вінчиком.
- Додати до суміші згущене молоко та борошно. Ретельно перемішати до однорідності. Накрити опару рушником і поставити на 30 хв в тепле місце.
- Для приготування тіста в зручній ємності збити яйця, потім додати розм’якшене вершкове масло і згущене молоко. Перемішати вінчиком до однорідності.
- Додати в тісто опару і акуратно перемішати. Додати ванільний цукор, сіль, добре перемішати.
- У кілька прийомів просіяти та додати борошно, замісити тісто.
- В отримане тісто додати цукати і добре перемішати, щоби цукати розподілилися по всьому тісту. Тісто викласти на стіл та добре замісити. Готове тісто повинно вийти м’яким і еластичним.
- Перекласти тісто назад в миску, накрити рушником і залишити на 60 хвилин, щоб воно трохи підійшло.
- Після того як тісто підійде, його потрібно буде розділити на 3 частини. Взяти паперові форми для пасок і перекласти в них тісто (щоб тісто зайняло трохи більше половини форми). Накрити форми рушником і залиш ще на годину, щоб тісто підійшло.
- Поставити форми з тістом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікати протягом години.
- Для приготування прикраси в невеликій ємності змішати білок з цукровою пудрою. Збити міксером до утворення пишної світлої маси.
- Готовою глазур’ю змастити верхівку паски, а потім прикрасити посипкою на свій смак.