Паска на Великдень

Паска на згущеному молоці

Паска на Великдень

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці – смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски на згущеному молоці – простий та легкий. Для приготування паски вам знадобиться борошно, молоко, згущене молоко та дріжджі. Отже, ось рецепт паски на згущеному молоці.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: паска, паска на згущонці, паска-на-згущеному-молоці
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ОПАРИ

  • 40 g борошна
  • 125 ml молока
  • 100 g згущеного молока
  • 8 g сухих дріжджів

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

  • 3 cups борошна
  • 3 яйця
  • 80 g вершкове масла
  • 150 g згущеного молока
  • 10 g ванільного цукру
  • 140 g цукатів
  • 1 tsp солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИКРАСИ

  • 1 білок
  • 1 tbsp посипки
  • 70 g цукрової пудри

Кроки приготування

  • Змішати в посудині тепле молоко і дріжджі. Добре перемішати вінчиком.
  • Додати до суміші згущене молоко та борошно. Ретельно перемішати до однорідності. Накрити опару рушником і поставити на 30 хв в тепле місце.
  • Для приготування тіста в зручній ємності збити яйця, потім додати розм’якшене вершкове масло і згущене молоко. Перемішати вінчиком до однорідності.
  • Додати в тісто опару і акуратно перемішати. Додати ванільний цукор, сіль, добре перемішати.
  • У кілька прийомів просіяти та додати борошно, замісити тісто.
  • В отримане тісто додати цукати і добре перемішати, щоби цукати розподілилися по всьому тісту. Тісто викласти на стіл та добре замісити. Готове тісто повинно вийти м’яким і еластичним.
  • Перекласти тісто назад в миску, накрити рушником і залишити на 60 хвилин, щоб воно трохи підійшло.
  • Після того як тісто підійде, його потрібно буде розділити на 3 частини. Взяти паперові форми для пасок і перекласти в них тісто (щоб тісто зайняло трохи більше половини форми). Накрити форми рушником і залиш ще на годину, щоб тісто підійшло.
  • Поставити форми з тістом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікати протягом години.
  • Для приготування прикраси в невеликій ємності змішати білок з цукровою пудрою. Збити міксером до утворення пишної світлої маси.
  • Готовою глазур’ю змастити верхівку паски, а потім прикрасити посипкою на свій смак.

Прокрутка до верху