Пиріг з сливами на сметані
Пиріг зі сливами, який дуже схожий на шарлотку з яблуками, можна спекти на сметані. Замість вершкового масла у тісто додається сметана, за кількістю більше, ніж масла – 200 г, і додати ще 2 яйця до основного рецепта. Пиріг з сливами із дріжджового тіста ще смачніший, але приготування тіста вимагає більше часу.
Чізкейк зі сливами
Якщо вам смакує запіканка з домашнього сиру, то замість родзинок до неї можна додати порізані сливи. Кислуватий присмак слив добре відтіняють інші компоненти. Наприклад, у пиріг зі сливами можна покласти порізані скибочками банани та яблука, подрібнені волоські горіхи. Пару столових ложок какао перетворять пиріг з сливами у чудовий шоколадний десерт.
Пиріг зі сливами
Майже, як в пісні – і з сиром пироги! Але ж пиріг з сливами найкраще приготувати саме зараз, у розпал сезону, а з сиром можна протягом року випікати. Пироги зі сливами, в залежності від ваших уподобань, можна спекти з будь-якого тіста – пісочного, бісквітного, листкового, на дріжджах. Головне – щоб сливи не були занадто кислими. Проте, невеличка кислинка не завадить, солодке тісто чудово врівноважує сливовий присмак.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 600 g слив
- 140 g вершкового масла
- 300 g борошна
- 3 яйця
- 150 g цукру
- 1 tsp розпушувача
- ванільний цукор
Для солодкої крихти
- 2 tbsp цукру
- 60 g борошна
- 50 g вершкового масла
Кроки приготування
- Сливи миємо, розділяємо на половинки, виймаємо кісточки.
- У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром.
- Додаємо м’яке вершкове масло і ще раз збиваємо.
- Всипаємо просіяне борошно й розпушувач та замішуємо негусте однорідне тісто.
- Деко застеляємо пергаментом, змащуємо олією або маслом. Виливаємо тісто у форму.
- Зверху на тісто щільно викладаємо сливи серединками донизу.
- Приготуємо крихту для пирога з сливами – просто долонями розтираємо борошно, цукор і вершкове масло.
- Посипаємо крихтою пиріг зі сливами.
- Випікаємо у розігрітій духовці 180°С протягом 40-45 хвилин.