Пухке тісто на пиріжки
Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. Пропонуємо простий недорогий рецепт тіста на пиріжки на сухих дріжджах. Замішуйте разом з нами та пригощайте пухкими смачними пиріжками з різноманітною начинкою ваших близьких та рідних.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg борошна пшеничного
- 500 ml води
- 2 qt яєць курячих
- 1 tbsp сухих дріжджів
- 1 tsp солі
- 100 ml олії соняшникової
Кроки приготування
- У теплу воду додаємо дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб підійшла опара.
- Потім частинами вводимо в опару решту борошна, яйця, соняшникову олію та сіль. Коли тісто стане щільним, починаємо вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь, наприкінці вимішування, змащуємо руки в рослинній олії.
- Тісто на пиріжки перекладаємо у миску, накриваємо її харчовою плівкою або чистим рушником та залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години.
- Після закінчення цього часу тісто для пиріжків готове до формування випічки. Начинка може бути будь-якою.
Тісто для пиріжків – смачні рецепти
Щоб випічка була більш смачною, тісто на пиріжки можна замісити не на воді, а повністю на молоці або на воді з додаванням молока, вершкового масла.
Якщо часу обмаль, замішуйте пухке тісто на пиріжки на кефірі з содою або розпушувачем. Такому тісту не потрібен час, щоб піднятися.
Якщо вас не влаштовує рецепт тіста на кефірі для пиріжків, подивіться в холодильнику сметану, вона теж підійде.
Тісто на пиріжки та різноманітні начинки
Класичний рецепт тіста на пиріжки добре смакує з несолодкими начинками – капуста, квасоля, рис з грибами, сир з зеленню, м’ясний фарш.
А якщо плануєте випічку з солодкою начинкою, збільшуйте кількість цукру при замішуванні тіста на пиріжки – буде смачніше!