blank

Пухке тісто на пиріжки

blank

Пухке тісто на пиріжки

Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. Пропонуємо простий недорогий рецепт тіста на пиріжки на сухих дріжджах. Замішуйте разом з нами та пригощайте пухкими смачними пиріжками з різноманітною начинкою ваших близьких та рідних.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: тісто, тісто на пиріжки
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg борошна пшеничного
  • 500 ml води
  • 2 qt яєць курячих
  • 1 tbsp сухих дріжджів
  • 1 tsp солі
  • 100 ml олії соняшникової

Кроки приготування

  • У теплу воду додаємо дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб підійшла опара.
  • Потім частинами вводимо в опару решту борошна, яйця, соняшникову олію та сіль. Коли тісто стане щільним, починаємо вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь, наприкінці вимішування, змащуємо руки в рослинній олії.
  • Тісто на пиріжки перекладаємо у миску, накриваємо її харчовою плівкою або чистим рушником та залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години.
  • Після закінчення цього часу тісто для пиріжків готове до формування випічки. Начинка може бути будь-якою.

Тісто для пиріжків – смачні рецепти

Щоб випічка була більш смачною, тісто на пиріжки можна замісити не на воді, а повністю на молоці або на воді з додаванням молока, вершкового масла. 

Якщо часу обмаль, замішуйте пухке тісто на пиріжки на кефірі з содою або розпушувачем. Такому тісту не потрібен час, щоб піднятися. 

Якщо вас не влаштовує рецепт тіста на кефірі для пиріжків, подивіться в холодильнику сметану, вона теж підійде.

Тісто на пиріжки та різноманітні начинки

Класичний рецепт тіста на пиріжки добре смакує з несолодкими начинками – капуста, квасоля, рис з грибами, сир з зеленню, м’ясний фарш.

А якщо плануєте випічку з солодкою начинкою, збільшуйте кількість цукру при замішуванні тіста на пиріжки – буде смачніше!

Прокрутка до верху