Go Back

Пухке тісто на пиріжки

Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. Пропонуємо простий недорогий рецепт тіста на пиріжки на сухих дріжджах. Замішуйте разом з нами та пригощайте пухкими смачними пиріжками з різноманітною начинкою ваших близьких та рідних.
5 з 1 оцінки
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Ключове слово: тісто, тісто на пиріжки
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg борошна пшеничного
  • 500 ml води
  • 2 qt яєць курячих
  • 1 tbsp сухих дріжджів
  • 1 tsp солі
  • 100 ml олії соняшникової

Кроки приготування

  • У теплу воду додаємо дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб підійшла опара.
  • Потім частинами вводимо в опару решту борошна, яйця, соняшникову олію та сіль. Коли тісто стане щільним, починаємо вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь, наприкінці вимішування, змащуємо руки в рослинній олії.
  • Тісто на пиріжки перекладаємо у миску, накриваємо її харчовою плівкою або чистим рушником та залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години.
  • Після закінчення цього часу тісто для пиріжків готове до формування випічки. Начинка може бути будь-якою.
QR Code linking back to recipe