Пиріг з варенням
Духмяний пиріг з варенням завжди нагадує дитинство, домашній затишок та спокій. Тісто звичайне, дріжджове. А ось начинка – абрикосове варення, горіхи, родзинки. Замість абрикосового варення можна взяти курагу або приготувати з іншим варенням, теж буде дуже смачно.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
Для тіста:
- 200 ml молока
- 400 g борошна
- 25 g дріждів звичайних
- 50 g цукру
- 2 qt яєць
- 100 g вершкового масла або маргарину
- 1 dash солі
Для начинки:
- 0,5 l абрикосового варення
- 100 g родзинок
- 100 g волоських горіхів
- Ваніль
- 4 tbsp панірувальних сухарів
Кроки приготування
- Підігріємо молоко. Борошно просіємо в миску та зробимо посередині заглиблення. Покладемо туди дріжджі, половину цукру та заллємо половиною молока. Зверху притрусимо борошном, накриємо рушником і на 15-20 хвилин поставимо в тепле місце.
- Розтопимо масло та увіллємо до опари. Туди ж – решту теплого молока, одне яйце, цукор, сіль. Замісимо тісто та накриємо його рушником. Знову поставимо миску з тістом у тепле місце, щоб його об’єм збільшився вдвічі. На це піде 1 година або трохи більше.
- Якщо варення рідке, відцідимо рідину. Родзинки замочуємо в теплій воді. Горіхи подрібнюємо качалкою. З’єднуємо разом абрикоси, родзинки, ваніль і панірувальні сухарі.
- Тепер тісто потрібно обім’яти та розкачати в пласт 30х40 см. Викладаємо на тісто начинку та згортаємо акуратним рулетом. Перекладаємо у форму для випікання та залишаємо у теплому місці ще 20 хвилин для розстоювання.
- Змащуємо пиріг з варенням збитим яйцем. Ставимо форму в розігріту духовку до 200°С на 25-30 хвилин.
Пиріг з варенням – рецепти тіста
Для пирога з варенням підійде не тільки дріжджове тісто, а й листкове, пісочне або на кефірі.
Для святкового столу найкраще спекти відкритий пиріг з варенням – нарядний та красивий. Наприклад, пиріг з вишнями або яблучний пиріг.