паска заварна

Паска заварна

паска заварна

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в тому, що така паска повільніше черствіє і довше залишається свіжою. Рецепт розрахований на 4 паски середнього розміру. Отже, як приготувати заварну паску – покроковий рецепт.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: заварна паска, паска
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 1 година 20 хвилин
Загальний час: 2 години
Порції: 8 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 0.5 l молока
  • 6 cups муки, але може бути менше чи більше
  • 10 жовтків
  • 2 cups цукру (можна дати менше, якщо хочете не дуже солодку паску)
  • 150 g вершкового масла
  • 75 g свіжих дріжжів потерта цедра з однієї цитрини ванільний цукор родзинки

Кроки приготування

  • Намочити родзинки в теплій воді
  • 1 склянку молока довести до кипіння і залити ним 1 скл. муки. Добре розмішати грудочки, деякі можуть залишитись, але вони розійдуться в процесі замішування.
  • В окремій посудині змішати дріжджі з невеликою кількістю теплого молока та цукру. Добре розмішати і дати підійти.
  • Жовтки добре збити з цукром до білої маси.
  • Взяти 4 склянки муки, додати в муку запарене молоком тісто, дріжджі, жовтки з цукром, решту молока і почати місити. Дивитись на консистенцію тіста, воно повинно бути м’яке, але не рідке. Якщо потрібно додати решту муки – додати.
  • Добре вимісити.
  • На цьому етапі додати в тісто розтоплене масло кімнатної температури.
  • Продовжувати місити, довго, аж поки тісто не почне «пищати» – видавати в процесі такі характерні пухкаючі звуки. Цей процес може зайняти біля 40 хв.
  • Родзинки висушити кухонним рушником, щоби не було зайвої вологи, додати до тіста разом з цедрою та ванільним цукром. Вимісити. Тоді накрити і дати нарухатись протягом години в теплому місці без протягів.
  • Осадити тісто, легко обмяти і знову дати нарухатись. Воно повинно збільшитись в об’ємі як мінімум вдвічі.
  • За той час підготувати форми. Це можуть бути спеціальні форми для пасок металеві чи паперові, каструльки або металеві горнятка для маленьких дитячих пасочок. Їх потрібно дуже ретельно і щедро змастити маслом або смальцем.
  • Коли ми викладаємо тісто до форми, воно повинно заповнити форму на 1/3, важливо класти тісто одним куском, не докладаючи.
  • Коли тісто розкладене по формах, даємо паскам нарухатись. Тісто підніметься трохи більше, ніж вдвічі, але важливо, щоби воно не виросло до верху.
  • Гріємо духовку до 180 градусів.
  • Перед тим, як садити паски в духовку, змащуємо їх поверхню збитим виделкою яйцем. Найкраще використовувати силіконовий помазок і потрібно робити це дуже обережно, щоби тісто не осіло. Якщо ви плануєте покривати паски помадкою – можна цей етап пропустити.
  • Випікають паски до насиченого брунатного кольору. Мала паска печеться 20-30 хв, велика – 40-50 хв.

Прокрутка до верху