Перед приготуванням кролика, тушкованого у сметані, вимочимо тушку у холодній воді протягом 30-45 хвилини, кілька разів змінюючи воду.
Кролика промиємо, поріжемо на шматочки. Просушимо шматочки кролятини паперовим рушником. Викладемо у миску.
Часник пропустимо через прес, змішаємо з оливковою олією. Додаємо чорний і червоний перець, сіль.
Отриманою сумішшю натираємо шматочки кролика. Залишаємо на 20-30 хвилин для маринування.
Моркву та цибулю чистимо та нарізаємо кружальцями.
У пательню вливаємо рослинну олію, прогріваємо на середньому вогні та обсмажуємо шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.
Перекладаємо м’ясо кролика в каструлю.
На олії, що залишилася, обсмажуємо нарізані цибулю та моркву, поки овочі не стануть м'якими.
Обсмажені овочі разом з олією переливаємо у каструлю.
Вливаємо воду або бульйон, доводимо до кипіння.
До сметани додаємо 2-3 ст. л. бульйону з каструлі, перемішуємо та відправляємо у каструлю.
Після закипання зменшуємо вогонь та тушкуємо кролика у сметані протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
За кілька хвилин до готовності додаємо лавровий лист та карі. Тушкований кролик у сметані готовий! Смачного!