Банош з грибами та смаженою цибулею

Банош

Креативні гуцули завжди мали вдосталь сметани й сиру, кукурудзяної крупи.  Банош – це проста й водночас поживна страва, яку можна було досить швидко приготувати для великої родини із недорогих продуктів. Часто банош подавали зі смаженою цибулькою та грибами – білими, опеньками. Рецепт баношу з шампіньйонами також має дуже оригінальний смак.

Бринза або сир

У справжній гуцульський банош кладуть бринзу з овечого молока. Якщо вона солона, кашу можна не солити. Є рецепти баношу з пармезаном, але смак страви вже буде зовсім інший. Найкраще – будь-який розсольний сир, у крайньому разі, навіть просто солоний свіжий сир.

Банош на сметані

Сметана має бути не густою, але свіжою, щоб не утворився кислий присмак. До сметани можна додати молоко.

М’ясо замість сала

Кухарі повсякчас урізноманітнюють рецепти баношу. Замість сала можна взяти жирне м’ясо, підчеревину, копчений бекон.

Як подавати страву

Шкварки, смажені цибуля та гриби завжди викладають на кашу зверху або поруч у тарілочці. Можна подавати у тарілках лише кашу, а додаткові смаколики окремо – і тоді кожний сам собі приготує банош за власним рецептом.

І як завжди, секретний бонус: щоб отримати справжній гуцульський банош, розмішуйте кашу лише в одну сторону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори