паска і каршанки

Пухка сирна паска

паска і каршанки

Пухка сирна паска

Наближається одне з найбільшим свят року – Великдень. Кожна родина ретельно до цього свята. Приготування паски – одне із найголовніших завдань кожної господині. Скільки пекти паску та як зробити її змушує звертатитись багатьох до поширених та цікавих рецептів. Ми приготували для вас рецепт пухкої, смачної, солодкої та ароматної сирної паски, яка обов’язково сподобається вашій родині. Отже, як готується пухка сирна паска.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: паска, сирна-паска
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 3 години 50 хвилин
Загальний час: 4 години 30 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

  • 550 g борошна
  • 100 g сиру 9%
  • 125 ml теплого молока
  • 200 g цукру
  • 50 g сметани
  • 150 g родзинок та цукатів
  • 70 g вершкового масла
  • 2 qt яєць
  • 1,5 tsp ванільного цукру
  • 7 g сухих дріжджів
  • 1 tsp солі
  • 2 tbsp рослинної олії

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно приготувати опару, яка складається із теплого молока, сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна.
  • Все перемішайте та відкладіть на 30-40 хвилин настоятися опарі, накривши її харчовою плівкою.
  • В об’ємну посудину додайте яйця, звичайний та ванільний цукор та сіль. Збийте їх до утворення пишної, густої однорідної маси.
  • Туди ж перетріть сир через сито, додайте злегка розтоплене масло та сметану. За допомогою міксера збийте все до однорідної суміші.
  • Після того як опара піднялася та покрилася бульбашками, додайте її до тіста та перемішайте.
  • Частинами додавайте туди муку, перемішуючи ложкою, та замісіть тісто.
  • Вимішуйте протягом 15 хвилин. Тісто не повинне бути занадто густим.
  • Якщо воно липне до рук, то додайте рослинної олії та місіть ще трохи.
  • Накрийте посудину харчовою плівкою або рушником та відкладіть у тепле місце на 1-2 години.
  • Поки тісто підходить, промийте ізюм й цукати та залийте кип’ятом на 10 хвилин. Обсушіть їх за допомогою паперових рушничків.
  • Перемніть тісто, додавши до нього родзинки. Ви можете додати також невелику кількість злегка подрібнених волоських горіхів.
  • Підготуйте форми з однаковим об’ємом. Тісто розподіліть на рівні частини.
  • Накрийте форми рушником та відкладіть у тепле місце на 1 годину.
  • Розігрійте духовку до 180° С та випікайте протягом 30 хвилин до утворення золотистого кольору. Якщо вершечок починає підгорати, то накрийте його фольгою.
  • Паску можна прикрасити глазур’ю, цукровою пудрою або ж звичайною кольоровою присипкою.

Прокрутка до верху